Dollár
428,70 Ft
Euró
410,38 Ft
Font
457,53 Ft
Bitcoin
19,033 $

A Jobbik szerint ez katasztrófához vezet

Fotó: Z. Kárpát Dániel, a Jobbik képviselője felszólal az Országgyűlés rendkívüli ülésén 2022. augusztus 8-án. Az ülés, amelyet az ellenzék azért kezdeményezett, hogy az Országgyűlés még a hatályba lépése előtt törölje el a katatörvényt, a kormánypártok távolléte miatt határozatképtelen volt, így csak a napirend előtti felszólalások hangozhattak el. Az ülésen a kormány képviselői sem vettek részt.
not image

Takács Petra

2022. augusztus 9. - 22:21

Továbbra is azon dolgozik a Jobbik, hogy visszavonják az erdők tarvágását, mert szerintük az katasztrófához vezet.

Vonják vissza az újabb erdők tarvágását lehetővé tevő kormánydöntést, mert az katasztrófához vezet – sürgette keddi online sajtótájékoztatóján Bencze János, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Soron kívül Reuters: 1,1 milliárdos segélycsomagot készül kiutalni az Egyesült Államok Ukrajnának 

Az ellenzéki politikus a “katasztrófakormányzás” újabb mérföldkövének nevezte, hogy a Fidesz “a komplett magyar erdővagyont teszi kockára”.

Bencze János arról beszélt: a száz évvel ezelőtt megalapozott minőségi magyar erdőgazdálkodást és az ez idő alatt elvégzett munkát semmisítik meg azzal, hogy újabb területeken teszik lehetővé a tarvágást.

Hozzátette: az erdőknek 50-60 vagy 100 évre van szükségük a regenerálódáshoz, ezért a kormányzatnak tőle független erdészeti szakemberekkel konzultálva kellene kialakítania olyan fakitermelési rendszert, amely nem veszélyezteti az erdővagyont, ugyanakkor biztosítja a tűzifaellátást.

(MTI)