Dollár
396,83 Ft
Euró
403,42 Ft
Font
477,85 Ft
Bitcoin
23,450 $

A Jobbik 0 százalékos áfát követel az alapvető élelmiszerekre, valamint árcsökkentést

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik képviselõje napirend elõtt szólal fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. május 9-én. MTI/Koszticsák Szilárd
not image

Takács Petra

2022. május 28. - 02:44

Z. Kárpát Dániel úgy fogalmazott, ha Magyarország kormánya akarná, el lehetne érni, hogy az áfacsökkentésből árcsökkenés is legyen.

Az alapvető élelmiszerekre nulla százalékos, árcsökkenést kiváltó általános forgalmi adó (áfa) bevezetését követeli a Jobbik – közölte pénteki online sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke, országgyűlési képviselője.

Az ellenzéki politikus fontosnak nevezte, hogy “Magyarország kormánya ne nyerészkedjen egy válság közepén a családokon”, hanem csökkentse e termékek áfáját, mégpedig egyszerre, hogy a kereskedők ne trükközhessenek az átsorolások ideje alatt.

Hozzátette: garanciarendszerrel kell szavatolni, hogy az áfa-csökkentés az árakban is megjelenik. Ha minden nagykereskedelmi lánc etikai kódexben vállalja, hogy átengedi az árcsökkenést a rendszeren, e vállalás teljesülése pedig online ellenőrizhető, a kereskedőnek nem éri majd meg “lenyelni” a különbséget – vetette fel Z. Kárpát Dániel. Úgy értékelt: ha Magyarország kormánya akarná, el lehetne érni, hogy az áfacsökkentésből árcsökkenés is legyen.

(MTI)