Jó hír: már nem kell sokáig várni a tavaszra

Fotó: Unsplash/Chi Liu
not image

Borbély Fanni

2021.április.8 - 03:11

Habár a húsvét kissé didergősen telt, már tényleg nem kell sokat várnunk az igazi tavaszra, a hét második felében ugyanis lassan de biztosan megérkezik a jó idő.

Péntektől szépen lassan elkezd melegedni a hőmérséklet, szombaton és vasárnap pedig már akár a 20 fokot is elérhetjük majd, a melegedést azonban egészen vasárnapig egy déli-délnyugati szél kísérti majd, olykor erősebb széllökésekkel.

Szerdán és csütörtökön, valamint péntek hajnalban még több helyen is előfordulhat fagy, szóval még pár napig ki kell bírnunk a hűvös időjárást.

Péntektől azonban végre megérkezik a tavasz, egy déli, délnyugati áramlás miatt ugyanis melegedés veszi majd kezdetét, így napközben már 11 és 17 fok között alakul a csúcshőmérséklet, csapadék pedig nem várható.

Szombatra már többnyire sehol sem várható fagy, s bár északkeleten mér előfordulhat -1 fok is, napközben akár a 20 fokot is elérheti majd a hőmérséklet, jellemzően pedig 15 és 20 fok közötti időre számíthatunk.

Vasárnapra már igazi tavaszi idő várható, az idokep.hu előrejelzése szerint ugyanis 15 és 21 közötti maximumokkal számolhatunk, bár érdemes lesz esernyővel készülni, ugyanis néhol előfordulhat egy-egy zápor.