Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,527 $

Jó hír a Chrome-felhasználóknak, hasznos új funkciót fejleszt a Google

Fotó: Unsplash
Smart
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Gyanítható, hogy az újdonság kezdetben a Canary nevű fejlesztői változatban jelenik meg, s csak ezt követően érkezik meg a stabil, mindenki számára hozzáférhető változatba, de érdemes várni rá.

Úgy tűnik, a Google egy új funkciót fejleszt a Chrome-felhasználók számára, amellyel könnyebb lesz a böngészőfülek bezárása (akárcsak az Edge esetében), s ez különösen akkor hasznos, ha túl sok lap van megnyitva egyszerre.

Soron kívül Szombat délelőttig borult lesz az ég, néhol esőre is számíthatunk

Ilyenkor ugyanis az ablakokat bezáró „X” is eltűnik, ami némiképp megnehezíti a helyzetet ilyen szempontból, s itt jön képbe a dupla kattintás, amely lehetővé teszi, hogy könnyen és gyorsan kiléphessünk egy-egy oldalról – írta az MSpoweruser.

A hvg.hu szerint a funkció nem alapértelmezett: az Edge beállításaiban a Megjelenés menüpontban kell megkeresni a Dupla kattintás használata a böngészőlapok bezárásához lehetőséget, és ott lehet a csúszkára kattintva aktiválni.

Azt még nem tudni, hogy a Chrome-ban is így kell-e majd aktiválni a funkciót, ám egyesek szerint valószínű, hogy így lesz. Emellett gyanítható, hogy az újdonság kezdetben a Canary nevű fejlesztői változatban jelenik meg, s csak ezt követően érkezik meg a stabil, mindenki számára hozzáférhető változatba.