Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,602 $

180 huszi lázadót semlegesített a szaúdi koalíció

A síita húszi lázadók támogatói a jemeni kormányerõk és a húszi lázadók közt a nyugat-jemeni Márib tartományban dúló harcokban elhunyt húszi fegyveresek koporsóit viszik egy szanaai mecsetbe a 2021. szeptember 27-i temetési szertartáson. MTI/EPA/Jajha Arhab
not image

Nagy Noel

2021. október 20. - 05:13

Továbbra is zajlik a stratégiai háború Jemen több területén, ahol most a Szaúd-Arábia vezette koalíció ért el számottevő eredményt.

Az Irán és Szaúd-Arábia proxiháborújaként emlegetett jemeni polgárháború már 2014 óta zajlik megállás nélkül a kormányerők és a huszi lázadók között, előidézve napjaink legsúlyosabb és legreménytelenebb humanitárius katasztrófáját.

Soron kívül Fotókon Orbán Viktor adventi vásárlása

A szaúdiak beszámolója szerint azonban fontos előrelépést tettek, ugyanis a stratégiailag fontos Marib városa környékén több mint 180 huszi lázadót sikerült likvidálniuk – számolt be róla a török TRT World hírtelevízió.

A szaúdi koalíció közleménye szerint légicsapásokkal célozták meg a huszi bázisokat, melynek keretében sikerült 10 katonai járművet is elpusztítani Abdijában, Marib városának közelében is.

A koalíció állítása szerint az elmúlt napok során számottevő eredményeket sikerült elérni, ugyanis több száz iráni támogatású lázadót meggyilkoltak. A legtöbb hírügynökség azonban nem tudta megerősíteni független forrásból ezen állításokat.

A huszik még februárban indítottak jelentősebb offenzívát Marib városa ellen, azonban ez első körben nem volt sikeres. Az elmúlt hetek során ismét támadásba lendültek, ám ez a jelenlegi beszámolók szerint szintén nem túl sikeres.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.