Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,54 Ft
Euró
381,88 Ft
Font
445,18 Ft
Bitcoin
43,194 $

Jelentős változásokat tervez a Manchester Unitednél az új résztulajdonos

Pedig még hivatalosan be sem jelentették Sir Jim Ratcliffe érkezését.

Fotó: unsplash
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Sajtóhírek szerint a brit milliárdos a klub 25%-át veszi át a Glazer-családtól, miután „stratégiai alternatívákat” kerestek a Manchester United anyagi lehetőségeinek bővítésére, melynek céljai már most körvonalazódnak.

Ratcliffe hivatalos bejelentésére a héten kerülhet sor, az új résztulajdonos pedig a sporttevékenységek irányítása feletti jogokat is birtokolja majd, és már az is biztossá vált, hogy Richard Arnold vezérigazgató távozik a klubtól. Soron kívül Január elsejétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

Arnold helyére ideiglenesen Patrick Stewart érkezik, aki megtartja jogtanácsosi feladatait is. Az új vezérigazgató pedig minden bizonnyal a PSG és a Juventus korábbi vezetője, Jean-Claude Blanc lesz – írja a 90min.

A szakember 2006-ban kivezette a Juventust az úgynevezett Calciopoli-botrányból, ami miatt a torinóiakat a másodosztályba száműzték, majd 11 évet töltött Párizsban. Ezalatt a francia egyesület összesen 28 trófeát nyert.

Blanc 2022-től az INEOS Sport vezérigazgatójaként dolgozik, ő felelt többek között a Nice és a Lausanne labdarúgóklubok, valamint az F1-ben, kerékpársportban, illetve a vitorlázásban való érdekeltségek irányításáért.

A Manchester Unitednél ugyanakkor sokrétűbb feladatai lesznek, hiszen egy teljes sportosztályt szeretne felépíteni Ratcliffe, ami vélhetően az utánpótlástól a felnőttcsapatig minden egységet érint.