Clouds
21 Budapest
Dollár
357,68 Ft
Euró
388,81 Ft
Font
442,52 Ft
Bitcoin
23,047 $

Jelentős béremelést hajt végre a Mercedes Magyarországon

Kecskemét, 2017. november 29. A frissen végzett mûvezetõk egy csoportja a diplomaátadást követõen a kecskeméti Mercedes-Benz-gyár központi épületében 2017. november 29-én. Az üzem mûvezetõ munkatársai számára a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. és a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara szervezett, Magyarországon egyedülálló ipari mûvezetõ képzést, amelynek elsõ végzõs hallgatói vették át diplomájukat. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Eredményesek voltak a tárgyalások, akár 30% feletti is lehet a béremelkedés a juttatási csomagokat is beleszámolva.

Az Index érdeklődésére a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. megerősítette, hogy a szakszervezetek és a vállalat jelentős bérfejlesztésről állapodtak meg, előbbi részéről továbbá közölték, hogy a „munkavállalói érdekképviseleteknek eredményrészesedést is sikerült tető alá hozniuk a vállalat képviselőivel egyeztetve.”

Soron kívül Orbán Viktor: az infláció egy közellenség, amit le kell törni

„A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary (MBMH) Kft., valamint a Vasas Szakszervezeti Szövetség MBMH Vasas Alapszervezet és a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete (MTSZSZ) konstruktív tárgyalásokat folytatott a bérek alakulásáról” – írta az MBMH Kft.

„A célunk az volt, hogy jó megállapodást kössünk az érdekképviseletekkel, ami megtörtént a következő évre vonatkozó bérfejlesztésről” – tették hozzá.

Az MBMH Kft. valamennyi aktív dolgozójának két lépcsőben emelkedik a bére, január 1-től 17%-kal, augusztus 1-től pedig további 7%-kal. Ehhez jönnek hozzá a különböző juttatási csomagok, melyek között az eredményrészesedés is szerepel.

A Mercedes-Benz nagy beruházásokra készül Magyarországon, a béremeléssel pedig megerősítik a pozíciójukat a munkavállalók között, a stratégia pedig úgy látszik, hogy bevált, a kecskeméti gyárbővítés miatt ugyanis már most is számos új munkatársat vettek fel.