Clouds
21 Budapest
Dollár
359,66 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
433,55 Ft
Bitcoin
23,462 $

14-en haltak meg egy kameruni temetésen, amikor beomlott alattuk a föld

Fotó: Ételosztásra váró emberek az Eloise ciklon okozta hirtelen áradások miatt otthonukat elhagyni kényszerült emberek számára létesített táborban a mozambiki Ticában 2021. január 25-én. MTI/EPA-LUSA/Andre Catueria
Afrika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A régió kormányzója szerint a mentési munkálatok folyamatban vannak, a kirendelt alakulatok pedig további áldozatok után kutatnak.

A jelentések szerint vasárnap legkevesebb 14-en vesztették életüket a kameruni fővárosban, Yaoundéban, amikor földcsuszamlás történt egy temetés közben.

Soron kívül Elütött egy embert a metró a Batthyány térnél

Ennek kapcsán Naseri Paul Bea, a régió kormányzója is beszámolt, kiemelve, hogy a mentési munkálatok folyamatban vannak, a kirendelt alakulatok pedig további áldozatok után kutatnak – írta a Népszava az MTI beszámolója alapján.

Állítása szerint az incidens a főváros Damas negyedében történt, amely egy rendkívül veszélyes hely, ezért felszólították az ott tartózkodókat, hogy mielőbb távozzanak, a hatóságok pedig folytathassák a helyszín átkutatását.

Egyes szemtanúk azt is elmondták, hogy az emberek egy megemlékezés miatt gyülekeztek egy ottani domb tetején, amikor a talaj hirtelen beomlott alattuk, így sajnálatos módon esélyük sem volt a menekülésre.

Yaoundé Afrika egyik legcsapadékosabb városának számít, ahol több tucatnyi meredek hegy található, a heves esőzések pedig már több pusztító árvizet is okoztak az országban idén.