Clouds
21 Budapest
Dollár
354,04 Ft
Euró
389,63 Ft
Font
438,45 Ft
Bitcoin
23,724 $

A négy jeges tóba zuhant gyermek közül három elhunyt a kórházban

Fotó: Unsplash/Jessie Hsu A kép illusztráció.
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A gyermekek a befagyott tó jegén játszottak, amikor az beszakadt, a gyermekek pedig a jeges vízbe zuhantak. Szívleállással, kritikus állapotban szállították őket kórházba, most azonban megerősítették, közülük hárman elhunytak.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, négy gyermek játszott a befagyott Babbs Mill tó jegén, az egyesült államokbeli Solihullban, amikor a jég megadta magát, a gyermekek pedig a jeges vízbe zuhantak. Azonnal megkezdődtek a mentés műveletek, s négy gyermeket szívleállással, kritikus állapotban szállítottak kórházba.

Soron kívül Észak-Korea megint súlyosan megfenyegette az USA-t

A Sky News legfrissebb jelentése szerint azonban a rendőrség megerősítette, hogy három gyermek, egy 8, egy 10 és egy 11 éves fiú a kórházban elhunyt, a negyedik, hatéves kisfiú jelenleg is kritikus állapotban van a vasárnap délután történt incidens után.

Mivel meg nem erősített információk szerint összesen hat gyermek játszott a befagyott tó jegén, tovább folytatódik a keresési és mentési művelet, noha a rendőrök már korábban is úgy nyilatkoztak, szinte semmi esély arra, hogy a két másik gyermek élve kerüljön elő.

Mivel nem tudni, hogy ténylegesen két másik gyermek is játszott-e a jégen, a rendőrök folytatják a keresést, egészen addig, amíg “100 százalékig biztosak nem lesznek” abban, hogy nincsenek további áldozatok. A helyszínre érkező rendőrök egyike a helyszínre érkezve egyenruhában gázolt be a jeges vízbe és megpróbálta átütni a jeget, hogy kiemelje a fiúkat.

A szörnyű eset hírére a helyi lakosok is a helyszínre siettek és igyekeznek segédkezni a keresési műveletekben. A rendőrségi felügyelő hétfőn úgy nyilatkozott, még mindig próbálják összerakni, hogy pontosan hogyan történt az eset, ám jelezte, eddig nem érkezett bejelentés további eltűnt gyermekekről. Mivel azonban továbbra is ellentmondásos jelentések érkeznek a gyermekek létszáma kapcsán, folytatják a keresést.