Dollár
423,92 Ft
Euró
412,75 Ft
Font
461,42 Ft
Bitcoin
19,511 $

Epstein korábbi munkatársát, Jean-Luc Brunel francia modellügynököt holtan találták cellájában

Fotó: CHRISTOPHE PETIT TESSON
not image

Borbély Fanni

2022. február 20. - 15:02

Jean-Luc Brunel francia modellügynököt saját cellájában találták meg.

A párizsi ügyészség szóvivője közölte, hogy holtan találták cellájában az egykori pénzember, Jeffrey Epstein korábbi munkatársát, Jean-Luc Brunel francia modellügynököt. A közlemény szerint Brunel egyedül volt a cellában, és hajnali fél 2 környékén találtak rá – a párizsi ügyészség szerint ágyneműjével felakasztotta magát.

Soron kívül ENSZ-képviselő: „a nyugati nemzetek országunk feldarabolására törekszenek”

Habár nem jelentették ki, hogy öngyilkosság történt, és közölték, hogy “a halál okának kivizsgálása folyamatban van”, Brunel francia ügyvédei kijelentették, hogy Brunel elhatározását “nem a bűntudat, hanem az igazságtalanság vezérelte”. Állításuk szerint a férfi ártatlanul került börtönbe, és az utóbbi időkben minden erejével azon dolgozott, hogy bebizonyítsa ártatlanságát.

Mathias Chichportich, Marianne Abgrall és Christophe Ingrain, a férfi francia ügyvédei egy, a CNN-nek küldött közleményben úgy fogalmaztak, “Jean-Luc Brunel soha nem adta fel ártatlanságának bizonyítását, sőt, megsokszorozta erőfeszítéseit, hogy bebizonyítsa, nem tett semmi törvénybe ütközőt”.

A 75 éves férfit több alkalommal is korábbi topmodellek vádolták meg azzal, hogy megerőszakolta őket, ám a férfi végig tagadott – végül 2021 júniusának végén hivatalos vizsgálat indult ellene Franciaországban, miután 2020 decemberében letartóztatták a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren .

A vádak nemi erőszak és szexuális erőszak; 15 év alatti kiskorú ellen elkövetett nemi erőszak és szexuális erőszak; 15 év feletti kiskorú ellen elkövetett nemi erőszak és szexuális erőszak; szexuális zaklatás; bűnszövetkezet és kiskorú áldozatok sérelmére szexuális kizsákmányolás céljából folytatott emberkereskedelem voltak.

2021 novemberében végül pár napra kiengedték felügyelet mellett, ám a párizsi fellebbviteli bíróság úgy határozott, hogy ismét börtönbe kell vonulnia. A férfi ugyan fellebbezett a döntés ellen, ám a bíróság elutasította a kérelmet. Brunel letartóztatása egy nagyobb, 2019-ben indított nyomozás része volt, miután a párizsi ügyészség olyan információk birtokába jutott, melyek szerint a férfi Jeffrey Epstein lehetséges bűntársa volt a szexuális jellegű cselekményekben.