Dollár
395,33 Ft
Euró
412,92 Ft
Font
481,69 Ft
Bitcoin
17,124 $

Javítóintézetbe kerülhet a társait késsel fenyegető, kirabló 13 éves fiú

Fotó: Unsplash
not image

Kornis Vivien

2021. október 18. - 22:10

A fiú Csepelen bántalmazott két vele egyidős fiatalt, majd kirabolta őket.

Javítóintézetbe kerülhet az a 13 éves fiú, aki még 2019 decemberében a főváros 21. kerületének egy buszmegállójában odalépett két vele egyidős fiatalhoz, és egyikükbe belekötött azzal, hogy az az édesanyját szidalmazta – számolt be a Kékvillogó

Soron kívül Még mindig magas arányban isszák az energiaitalokat az iskolás gyerekek

A fiatalkorú vádlott az állítólagos szidalmazót késsel is megfenyegette, de ezzel még nem ért véget a történet.

A fiatal fiú 2020 januárjában egy csepeli bevásárlóközpontban ismét összetalálkozott azzal a két fiúval, akikkel a buszmegállóban is. A két fiatal a korábbi eset miatt már tartott tőle. A lap szerint a vádlott kihívta őket a plázából, majd a két sértettet egy épület falához állította. Egyiküket bántalmazta, és elvette a pénzüket.

A vádlott az egyik sértett mobiltelefonját is elvette a készpénzt mellett, azt azonban a sértett vissza tudta szerezni. A támadó ezután közölte a sértettekkel, hogy legközelebb ismét elveszi a pénzüket, majd távozott a helyszínről. 

A csepeli nyomozók az ügyet felderítették, a fiatalkorút pedig gyanúsítottként hallgatták ki. Az életkora miatt kirendelt szakértők megállapították, hogy beszámítható, és rendelkezik a bűncselekmény felismeréséhez szükséges belátási képességekkel. 

Az ügyészség két rendbeli rablás bűntette miatt emelt vádat a fiatal fiú ellen, és javítóintézeti nevelés kiszabását indítványozta.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.