Játszótéren iszogatott a pár, a végén a nő leszúrta élettársát

Fotó: Unsplash/Markus Spiske
not image

Borbély Fanni

2021. augusztus 2. - 16:37

Hosszú időre ki kell rekeszteni a társadalomból azt a nőt, aki életveszélyesen megkéselte élettársát egy mátészalkai játszótéren, ezt mondja az ügyészség. A pár együtt ivott, majd összevesztek, és a nő a barátjára támadt, a hasán, a mellkasán és a lábán is többször megszúrta. A nőt hat év börtönbüntetésre ítélték, de enyhítésért fellebbezett. Az ügyészség viszont erre nem lát okot.

A pár a mátészalkai játszótéren ivott együtt, majd mikor már részegek voltak, valamilyen okból összeszólalkoztak, a vita azonban addig fajult, hogy verekedni kezdtek, mire a nő előkapott egy kést, amivel több alkalommal is megszúrta párját.

A környékben lakók hallották a férfi segélykiáltását, aki az oldalát és a bokáját fájlalta a verekedés után. Miután a nő észlelte, hogy a késsel megsebesített férfi erősen vérzik, a környékbeli lakókat kérte meg, hogy hívják a mentőket.

A férfit végül életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A késelés egyébként két éve nyáron történt, a férfi pedig később felépült. Januárban pedig bilincsben állt a bíróság előtt a késelő nő, aki azt állította, az incidens napján a férfi részegen érkezett a városba, és rögtön összevesztek.

Ennek ellenére is egész nap együtt ittak, sőt, mint kiderült, olyan részegek voltak, hogy a férfi nem is emlékszik a késelésre. Habár a férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, a bíróságon azt mondta, nem zavarja, ha a nőt szabadlábra helyezik, ő ugyanis már biztosan nem fog vele élni.

A Tények értesülései szerint a nőt azonban hat év börtönre ítélték, melyet az ügyész tudomásul is vett, a nő viszont enyhébb büntetésért fellebbezett. Az ügyész azonban nem lát okot arra, hogy a nő enyhébb büntetést kapjon, miután ez már a harmadik eset, hogy késsel támadt élettársára.