Játékpisztollyal raboltak ki négy fiút a Gellért hegyen

Fotó: police.hu
not image

Hujber Dávid

2021. szeptember 27. - 06:25

A rendőrség gyors munkát végzett, napokon belül elfogták az elkövetőket, akik csoportosan rabolták ki a fiatalokat.

A rendelkezésre álló adatok szerint a rablás szeptember 19-én 21 óra körül történt a Gellért hegyen, ahol négy fiút fenyegettek meg, és az értékeik átadására szólították fel őket. Egy háromfős társaság volt az elkövető, akik közül az egyik a nyomatékosítás érdekében egy valódinak tűnő pisztolyt is elővett a zsebéből.

A sértettek egy fülhallgatót, egy mobiltelefont adtak át a fenyegetés hatására, majd ezt követően a rablók elmenekültek a helyszínről. A rendőrségi közlemény szerint a rablás során senki sem sérült meg, a történtekről csak másnap, szeptember 20-án tettek bejelentést.

„A BRFK Rablási Osztályának nyomozói azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket 2021. szeptember 24-én XI. kerületi tartózkodási helyükön elfogtak és előállítottak. Egyiküknél megtalálták és lefoglalták a rablásnál használt fegyvert is, amiről kiderült, hogy egy játékpisztoly.”

Már megint: életveszélyes jelenet az M1-esen (videó)

„A 18 éves K. Balázst, a 16 éves F. R-t és a 14 éves F.A-t kétrendbeli rablás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbevételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A gyanúsítottak kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek.”