Nem szóltak a jászapáti MSZP-seknek, hogy aznap előválasztást kell tartaniuk

Fotó/Illusztráció: Facebook/Előválasztás 2021/aHang/Farkas András
not image

Nagy Noel

2021. október 11. - 12:02

Kínosan indult az ellenzéki előválasztás második fordulója a jászapáti szocialisták számára, akiknek le kellett volna bonyolítani a helyi személyes szavazást.

A Telexnek nyilatkozó egyik helyi ugyanis elmondta, hogy zárva volt a szavazásra kijelölt MSZP-s iroda, miközben a bent lévőknek fogalmuk sem volt róla, hogy aznap nekik is tartani kell szavazást.

A lap tudomása szerint ugyanis Jászapátiban annak ellenére nem rendezték meg a személyes szavazást vasárnap, hogy egyébként az előválasztás első fordulójában ugyanúgy volt szavazóhelység.

Mint a helyszíni beszámolók megerősítették, a helyi szocialista irodánál nem volt semmi, a szavazópontra felhívó tábla vagy felirat. Sok idős szavazóval találkozott, köztük olyanokkal is, akik a környező településekről jöttek be autóval:

„Több perc várakozás után kijött egy úr az irodából, aki közölte velünk, hogy itt semmilyen előválasztás nincsen, és hogy menjünk innen. ‘Nekik nem szólt senki.’ És különben is, jelenleg valami MSZP-s pártbuli van az épületben, szóval amúgy sem tudunk bemenni”

A Telex felkereste az eset kapcsán az Országos Előválasztási Irodát, akik úgy fogalmaztak, hogy adminisztrációs hiba történt, hasonló hibák pedig minden igyekezetük ellenére előfordulnak.

Az OEI közölte, hogy Jászapátiban egyébként két napon is lehet majd személyesen szavazni, október 14-én csütörtökön és 16-án szombaton egyaránt.