Járatsűrítésekre és lezárásokra is számítani kell a labdarúgó Eb ideje alatt

Forrás: BKK.hu
not image

Kornis Vivien

2021.június.11 - 19:19

Felkészülten várja a BKK a labdarúgó Eb-re érkező szurkolókat, járatsűrítések könnyítik meg a nézők és a tömegközlekedők utazását.

A Budapesti Közlekedési Központ járatsűrítéssel támogatja a fővárosi tömegközlekedést a pénteken induló Európa-bajnokság ideje alatt: az 1-es villamos, az M2-es és az M4-es metrók a mérkőzések alatt gyakrabban járnak, az M1-es metró a kieséses szakasz mérkőzései alatt sűrűbben és meghosszabbított ideig jár majd. A labdarúgó Eb július 11-én kezdődik és július 11-ig tart.

A Keleti pályaudvartól és a városligeti szurkolói zónától a Puskás Arénáig gyalogosfolyosó indul, hogy gyalogosan is kényelmesen meg lehessen közelíteni a helyszínt. A szurkolói zóna 11 ezer nő befogadására képes, a helyszín 31 napon keresztül várja majd a focirajongókat – foglalta össze a Telex a változásokat.

Forrás: BKK.hu

A Budapesten megrendezésre kerülő meccsek miatt lezárásokkal is számolni kell azonban, és a szervezők azt javasolják a szurkolóknak, hogy a stadiont tömegközlekedéssel közelítsék meg, hiszen parkolót nem biztosítanak a környéken. Az Eb-vel kapcsolatos hivatalos információk a hivatalos mobilappban naprakészen elérhetőek lesznek. 

A lezárások a következő területeket érintik: 

  • a Puskás Aréna környezetében a Kerepesi út – Thököly út – Hungária körút által határolt utak, utcák (többek között a Verseny utca, a Dózsa György út, a Stefánia út, az Egressy út egy szakasza, az Istvánmezei út és az Ifjúság útja)
  • a Hősök tere környéke, valamint a Dózsa György út és az azt keresztező utak, például a Thököly út a szurkolói vonulások miatt

A magyar válogatott mérkőzései:

  • Június 15. 18:00 – Puskás Aréna – Magyarország-Portugália
  • Június 19. 15:00 – Puskás Aréna – Magyarország-Franciaország
  • Június 23. 21:00 – München Arena – Németország-Magyarország

A magyar válogatott mérkőzései mellett június 27-én Budapesten kerül sor egy nyolcaddöntőre is, és az összes fővárosi meccsen teltházra, vagyis több mint 67 ezer nézőre számíthatunk. 

A szurkolók a karszalagjukat a mérkőzésre szóló jeggyel, személyazonosító okmánnyal és védettségi igazolvánnyal vehetik át a stadionba való belépés előtt a Groupama Arénánál, a Dózsa György úton és a Papp László Budapest Sportarénánál.