Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Ha valaki szeretne egy japán szamurájkastély ura lenni, ennyiért most megteheti

TÉMÁK:
#Japán
Fotó: Unsplash
Ázsia
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Két főnek éjszakánként 1,1 millió jent, vagyis nagyjából 3 millió forintot kell fizetnie, ha részesülni szeretne ebből a különleges élményből.

Egészen elképesztő élményben lehet része annak, aki úgy dönt, megszáll néhány éjszakára a turistáknak is nyitott, hagyományos japán szamurájkastélyban, amely egy felújított, fából készült erődítményt takar, s a Sikoku szigetén található Ozu településén fekszik.

Soron kívül Kemény fagyok után ismét 20 fok következik

Már a fogadtatás teljesen lehengerli a látogatókat, hiszen érkezésekor egy csapat, páncélba öltözött szamuráj köszönti őket, miközben úgy bánnak a vendégekkel, mintha ők lennének a kastély urai, de ennek természetesen az ára is megvan.

Az Origo szerint két főnek éjszakánként 1,1 millió jent, vagyis nagyjából 3 millió forintot kell fizetnie, ha részesülni szeretne ebből a különleges élményből, s talán sokan nem is gondolnák, de már most nagy rá a kereslet, főként a külföldi turisták részéről.

Ugyanis márciustól júniusig teltház van, ami 11 csoport érdeklődésének köszönhető, emellett várólistások is vannak, akik abban bíznak, tavasszal, a cseresznyevirágzás ideje alatt esetleg még felszabadul 1-2 hely – számolt be a Nikkei Asia.

Az egykor kastélyvárosként virágzó Ozuban sok régi épület van magánkézben. A város önkormányzata néhány lakatlan ingatlant bérbe vett vagy megvásárolt, és szállodává alakította őket, a cél pedig az, hogy a helyi vállalkozásokkal együttműködve kihasználják a terület kulturális értékeit.