Dollár
395,18 Ft
Euró
408,17 Ft
Font
473,67 Ft
Bitcoin
16,421 $

Egyre komolyabb problémát okoznak az agresszív majmok Japánban, csak júliusban 42 ember sebesítettek meg

Fotó: Twenty20
not image

Borbély Fanni

2022. július 26. - 02:41

Az arcátlan makákók egyre agresszívabban viselkednek, s bár első ránézésre kedves figurának tűnhetnek, valójában eléggé akaratosak.

A hegyek között található Jamagucsi városában csak júliusban összesen 42 embert sebesítettek meg az agresszív makákók, az egyre nagyobb mértékű majominvázió miatt pedig a helyi hatóságok is mozgósították erőiket, s jelenleg altatólövedékekkel próbálják lenyugtatni a majmokat.

Soron kívül Rövidesen bemutatják a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb harci repülőjét

Japánban szinte mindenhol látni makákókat, s bár a képeken ez nem látszik, de nagyon sok borsot törnek a lakók orra alá, ugyanis rendre feldúlják a lakóházakat, tönkreteszik a földeken lévő termést, sőt, nem idegenkednek attól sem, hogy emberre támadjanak, ha olyan kedvük van.

Jamagucsiban azonban feltűnően sok volt a majomtámadás manapság: július eleje óta összesen 42 embert támadtak meg az agresszív makákók, köztük gyermekeket. Mivel Jamagucsi a hegyek között helyezkedik el, nem meglepő a makákók jelenléte, az azonban elég ritka, hogy ilyen rövid idő leforgása alatt ilyen sok embert megtámadjanak.

Az AFP-vel a helyi önkormányzat egyik munkatársa megosztotta, hogy a makákók eleinte csak nőkre és gyermekekre támadtak, most azonban már nem válogatnak és már idősek és férfiak sincsenek biztonságban. A helyi hatóságok kénytelenek voltak kezükbe venni az ügyet, így jelenleg őrjáratokat szerveznek, ám még egyetlen majmot sem sikerült elfogniuk.