Dollár
395,18 Ft
Euró
408,17 Ft
Font
473,67 Ft
Bitcoin
16,421 $

A Japán legrégebbi vécéjének őrzésével megbízott férfi véletlenül tönkretette azt

Fotó: Pixabay
not image

Borbély Fanni

2022. október 19. - 19:13

A kulturális örökség őrzésével megbízott japán férfi véletlenül egyenesen az ország legrégebbi vécéjébe hajtott bele, a több száz éves buddhista templomban pedig igen komoly károk keletkeztek.

A nyugati Kiotó régióban található Tokufuji templomban található az a vécé, mely még valamikor a 13. században épült meg, éppen ezért egy rendkívül fontos kulturális értéknek minősül az épület.

Soron kívül Rövidesen bemutatják a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb harci repülőjét

Az oda vezető eredeti faajtóban azonban igen komoly károk keletkeztek, miután a kulturális örökség őrzésével megbízott 30 éves japán férfi, a Kiotói Örökségvédelmi Egyesület tagja véletlenül belehajtott autójával.

A CNA értesülései szerint miután a férfi leparkolt a vécé előtt, a gázra lépett, ám azt nem vette észre, hogy az hátramenetbe volt kapcsolva. Egy helyi rendőr megosztotta, nagyon sok munkát fog igénybe venni az eredeti faajtó helyreállítása.

A rendőrség szerint a belső falakban szerencsére csak kisebb károk keletkeztek, ám a tényleges vécék – két sornyi gödör – abszolút sértetlenek. Norihiko Murata, a kulturális örökség megőrzéséért felelős kiotói tisztviselő úgy fogalmazott, kiábrándító, hogy e fontos kulturális örökség ily módon sérült meg, ám mindent megtesznek azért, hogy az eredetihez hasonlóan állítsák helyre.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.