Dollár
391,89 Ft
Euró
412,34 Ft
Font
478,09 Ft
Bitcoin
16,850 $

Japán generátorokat és napelemes lámpákat biztosít Ukrajnának

A 2022. november 14-i képen tábori gázégőt használ egy idős nő a kijevi otthonánk konyhájában áramszünet alatt. Az ukrán hatóságok szerint a november 15-i orosz rakétacsapások több mint 30 ukrajnai infrastrukturális létesítményt rongáltak meg. Az Ukrenergo nemzeti energiatársaság bejelentette, hogy az ország egész területén tervezetten, lépcsőzetesen időnként kikapcsolják az áramot. MTI/AP/Andrij Kravcsenko
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A japán kormány kedden bejelentette, hogy 2,75 millió dollár értékben küld létfontosságú eszközöket Ukrajna számára, miután az ország történetének legkeményebb telével néz szembe.

A Guardian jelentése szerint a japán kormány kedden bejelentette, hogy 2,75 millió dollár értékben küld generátorokat és napelemes lámpákat Ukrajnának, miután az ország történetének legkeményebb telével néz szembe a háború miatt.

Soron kívül Csak találgatás: nincs még megegyezés a Liu-fivérek távozásáról

A japán kormány egy közleményben tudatta, hogy mivel Ukrajna különböző területein nagymértékű áramkimaradás következett be, miután az oroszok erők az ukrán energetikai létesítmények ellen követtek el sorozatos támadásokat, létfontosságú eszközöket biztosítanak Ukrajna számára.

Ukrajnában napról napra egyre hidegebbek a nappalok, a tél miatt pedig rövidebb ideig süt a nap, ennek okán pedig az országnak minden támogatásra szüksége van: a japán kormány ezért támogatni kívánja az ukrán lakosságot, akik az áramkimaradások miatt nem tudják használni fűtő- és világítóberendezéseiket.

A közleményben leszögezték, Japán továbbra is “támogatni fogja és kiáll az ukrán nép mellett”, mely manapság “komoly nehézségekkel néz szembe”.