Clouds
21 Budapest
Dollár
344,43 Ft
Euró
369,39 Ft
Font
428,66 Ft
Bitcoin
25,796 $

Letartóztatták a rettegett drogkartell vezetőjének feleségét

Fotó: MTI/EPA/Sáshenka Gutiérrez
Észak-Amerika
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

Fontos bejelentést tett a mexikói hadsereg: letartóztatták a rettegett Jalisco Új Generáció drogkartell vezetőjének feleségét.

A mexikói főügyészség, védelmi minisztérium és nemzetbiztonsági szolgálat közös közleménye szerint Rosalinda N-t a hétfői nap folyamán sikerült letartóztatni a Jalisco állambeli Zapopan városában – írja az AP hírügynökség.

Soron kívül Földrengés volt Horvátországban

Később pedig egy név nélkül nyilatkozó tisztviselő elmondta a hírügynökségnek, hogy az őrizetbe vett nő Rosalinda González Valencia volt, a Jalisco vezetőjének, Nemesio ’El Mencho’ Oseguerának a felesége volt, aki részt vett a kartell zűrös pénzügyeinek szervezésében.

A kormány közleménye szerint Rosalinda őrizetbe vétele „hatalmas pofont” adott a drogkartell pénzügyi rendszerének, amelyben rendkívül fontos szerepe volt a feleségnek, akit már 2018 májusában egyszer letartóztattak.

A Jalisco jelenleg Mexikó egyik legerősebb és legerőszakosabb drogkartellje, akik számtalan támadást hajtottak végre a rendvédelmi erőkkel szemben. Egyszer még merényletet is el akartak követni Mexikóváros rendőrkapitánya ellen.

A Jalisco nevéhez kötődik az az eset is, amikor a kartell egyik fegyverese gránátvetővel lőtte ki a mexikói hadsereg egyik helikopterét. A rettegett kartell ráadásul erőszakosan terjeszkedik, többek között Guanajuato és Michoacan tartományokba is.