Dollár
432,54 Ft
Euró
421,18 Ft
Font
475,34 Ft
Bitcoin
18,987 $

Újabb szög Jakab Péter koporsójában: százmilliós értékben kötött szerződéseket a párt tudta nélkül

Fotó: Jakab Péter jobbikos képviselõ felszólal napirend elõtt az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. július 7-én. MTI/Máthé Zoltán
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. augusztus 4. - 10:40

„Asszisztenséhez” közel álló személyekkel is szerződött volna 83 millió értékben, de azt a párt már megakadályozta. 

Jakab Péter már tudhatott valamit, mielőtt leváltották volna a frakció éléről, ugyanis sorra írta alá a szerződéseket az asszisztenséhez (szeretőjéhez?) Molnár Enikőhöz  közel álló személyekkel. A frakcióvezetés tudta és beleegyezése nélkül mintegy 103 millió euró értékben, ezen felül még 83 millió forintért szignózott volna, de azt már megakadályozta a képviselőcsoport. 

Jakabot hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt feljelentették, pár nappal azelőtt, hogy leváltották volna, miután 80 millió forint kifizetéséről írt alá szerződéseket. A Telex megkereste a Jobbik sajtóosztályát, akik úgy fogalmaztak a 80 millió kapcsán, hogy „az írt összeg számszerűleg csak részben és nagyságrendileg helyes”.

A lap azt írja, hogy Jakab két körben írt alá szerződéseket a frakcióvezetés tudta és beleegyezése nélkül. A párt tájékoztatása szerint Jakab Péter először mintegy 103 millió forint értékben kötött szerződéseket. Négy évre bízott meg alkalmazottakat, akik a párt szerint Jakabhoz, de leginkább az asszisztenséhez, Molnár Enikőhöz kötődnek.

Ezt azonban a frakció nélkül nem tehette volna meg a belső szabályzat értelmében, ők mégis csak aztán szereztek tudomást minderről, hogy a hivatal már befogadta a szerződéseket.

Miután a frakció tagjai értesültek a volt elnök által aláírt szerződésekről, közbeléptek: visszavonták azt a képviselőknek járó pénzügyi keretet, amelyről korábban lemondtak a frakció javára, és amelyből a frakció mellett dolgozók bérét fizették volna.

Pár nappal később Jakab újra megpróbálkozott szerződések leadásával az Országgyűlés hivatalának, nagyjából 83 millió értékben, kiderült, hogy nincs mögöttük fedezet. 

A Jobbik szerint leváltása előtt Jakab pár kivételtől eltekintve olyanokat vett volna négy évre alkalmazásba a frakció mellé, akik asszisztenséhez, Molnár Enikőhöz állnak közel, de van köztük korábbi regionális igazgató, pártszervező is, és olyan, aki eddig Jakab és Molnár munkáját segítette – teszi hozzá a Telex. 

Megemlítik, hogy egyes vélemények szerint a korábbi elnök Molnár tanácsára  így akarta bebiztosítani, hogy az őt támogató párttagokat négy évre kifizessék abban az esetben is, ha közben ő kilép a Jobbikból, és új pártot alapít.

„Egy munkavállalónak szerettem volna frakcióvezetőként, vagyis munkáltatóként a már létező munkaszerződését meghosszabbítani, négy munkavállalót pedig szerettem volna felvenni a frakcióhoz dolgozni nagyságrendileg 300 ezer forintos fizetéssel. A Jobbik a dolgozók felvétele helyett a dolgozók elbocsátását választotta” – reagált Jakab Péter a lapnak a 83 millió forintos szerződésekre.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.