Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
17,039 $

Hivatalos: Jakab Péter lemond a Jobbik elnöki posztjáról

Fotó: Facebook/Jakab Péter
not image

Nagy Noel

2022. június 8. - 19:52

A heteken át tartó politikai szappanoperát követően végül belebukott Jakab Péter a Jobbikon belül kialakult kaotikus helyzetbe.

Az elmúlt hetek során a sajtó több alkalommal is megszellőztette, hogy jelentős káosz alakult ki a Jobbik belső körében, Jakab Péter keze közül pedig kezd kicsúszni az irányítás. A legélesebb konfliktus közte és Potocskáné Kőrösi Anita között alakult ki.

Ennek végül az lett az eredménye, hogy Jakab és köre megpróbálta kiszorítani a pártból Potocskánét, ez a belső feszültségeket azonban nem csillapította. Jakab még fel is jelentette az egykori elnökhelyettest a pártalapítványi pénzügyekkel összefüggésben.

A helyzet végül a mai bejelentésig fajult, ami döntő jelentőségű a párt életében. Jakab Péter bejelentette ugyanis, hogy lemond a Jobbik pártelnöki székéről, miután úgy érezte, a tagsági bizalom ellenére az elnökség már nem mellette dolgozik:

„A Jobbik tagsága több mint 70 százalékos többséggel választott meg a párt elnökének május 7-én. Hiába. Mára világossá vált, hogy az új elnökség nem kívánja a tagság útját járni, a szükséges döntések meghozatalához nem biztosítják számomra a többség, vagyis kivették a kezemből a Jobbik irányítását”

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Ez a kommunikáció azért nem tekinthető meglepőnek, mert sajtóértesülések szerint Jakab többször is kiakadt azon, hogy „meg akarják puccsolni” őt. Jakab szavaiból egyértelműen kiderül, elfogyott körülötte a levegő:

„Ahhoz, hogy a mozgalom tovább tudjon működni, olyan elnökre van szükség, akivel az elnökség együtt tud dolgozni. Velem nem tud, ezért a mai nappal lemondok a Jobbik elnöki tisztségéről. A Fidesszel bármikor megküzdök, de a Jobbikkal nem harcolok”

Jakab Péter megköszönte Szabó Gábornak, Z. Kárpát Dánielnek és Dr. Lukács Lászlónak a támogatását, akik az elnökségből az utolsó pillanatig mellette álltak. Jakab végül bejelentette azt is, hogy a Jobbik frakcióvezetőjeként folytatja a munkáját a továbbiakban.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.