Dollár
402,54 Ft
Euró
404,21 Ft
Font
476,14 Ft
Bitcoin
21,145 $

Megvan Jakab Péter utódja, elnököt választott a Jobbik

Fotó: Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. március 10-én. MTI/Máthé Zoltán
not image

Takács Petra

2022. július 2. - 13:21

Gyöngyösi Márton került Jakab Péter helyére a Jobbik Magyarországért Mozgalom élére, elnökként folytathatja tovább a politikai karrierjét.

Jakab Péter nem sokáig volt a Jobbik elnöke, és a választásokon elért gyengébb eredményeket követően egyre több sötét felhő vonult a párt fölé. Sok kritikát kaptak, miközben Jakab igen nehéz helyzetbe került.

Soron kívül Sokkoló cserére készülhet a Manchester United és a Chelsea egymás között

Végül beadta a lemondását, amit a Jobbik elfogadott, így új elnököt kellett választania a pártnak. Szombatra időzítették a szavazást, aminek a végén Gyöngyösi Márton lett a befutó, ő folytathatja tovább a Jobbik elnökeként.

A hivatalos tájékoztatás szerint Gyöngyösi 153 szavazattal lett a Jobbik elnöke, ami 68%-ot jelent. Ezzel szemben Földi István csupán 65 szavazatot kapott, mely a szavazatok 29%-a. Meggyőző győzelem ez az új elnök számára, Földi pedig alulmaradt.

Gyöngyösi a jövőben nem zárja ki az együttműködést más pártokkal, de most az a legfontosabb számukra, hogy kijelöljék az új utat. Az építkezésre hívta fel a figyelmet, és egy nemzeti konzervatív pártot szeretne vezetni, építeni.

Az új elnök szerint ma Magyarországon nincs valódi nemzeti, és valódi konzervatív párt a politikai palettán. Ennek megfelelően fognak haladni előre, miközben önazonosak, és felvállalják saját elképzeléseiket.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.