Dollár
434,38 Ft
Euró
424,14 Ft
Font
487,25 Ft
Bitcoin
19,188 $

Jakab Péter megválaszolta a fűtés kérdését, hogy a kormánynak már ne kelljen gondolkodnia

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
not image

Takács Petra

2022. szeptember 9. - 21:35

A politikus ezúttal hevesebb hangnemben reagált a kormány bejelentésére, mely szerint 18 fokban maximalizálnák a fűtési határt télen.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón bejelentette, 18 fokban határoznák meg az állami intézményekben a hőmérsékletet, magyarul ennél magasabbra nem lehetne csavarni a fűtést.

E bejelentésre reagálva Jakab Péter hivatalos Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést, melyben a megszokottnál kissé vehemensebb stílusban fejtette ki véleményét a kormány legújabb bejelentése kapcsán.

A politikus bejegyzése első soraiban emlékeztetett, a csütörtöki kormányinfón “bejelentették, hogy a kormány gondolkodik”, méghozzá azon, hogy “elég-e az iskolában a korábban bejelentett 20 fok helyett 18”.

Jakab úgy fogalmazott, “hogy a kormányzati agytrösztök ne gondolkodjanak sokáig, mondom a választ a két kérdésre: NEM!”, ezt követően pedig részletezte, hogy miért vélekedik így:

“A gyerek nem ülhet 18 fokban a suliban reggel nyolctól délután 4-ig. Így se tanítani, se tanulni nem lehet. És a hosszabb téli szünet rezsiköltségét sem lehet a családokra terhelni, mert hétszeres gázár mellett már nincs miből kifizetni. NINCS!”

Meglátása szerint “az a kormány, amelyiknek ezen még gondolkodnia kell, vagy nem ismeri a magyar valóságot, vagy nem érdekli”, majd szót ejtett arról is, hogy a magyar kormány felvásárolná a Vodafone-t, mondván, “csak a vodafone, amit most vesznek meg a haveroknak 715 milliárdért”.