Dollár
428,40 Ft
Euró
423,53 Ft
Font
483,35 Ft
Bitcoin
20,158 $

Ma lesz Jakab Péter nagy bejelentése

Fotó: Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője ül Orbán Viktor miniszterelnök székében az Országgyűlés működését és a képviselők jogállását érintő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat vitájában, az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 20-án. MTI/Illyés Tibor
not image

Takács Petra

2022. augusztus 20. - 08:43

Lehetséges, hogy pártalapítást jelent be a Jobbikból kiszállt politikus, aki sok szavazót vihet magával a korábbi pártjától.

Jakab Péter nemrég még a Jobbik arca volt, mindenki vele azonosította a pártot, majd szép lassan gyülekezni kezdtek a sötét felhők. Ekkor már sejteni lehetett, hogy komoly változások lesznek a vezetésében.

Mindeközben a Mi Hazánk könnyedén bejutott a parlamentbe, addig az ellenzéki összefogás csúfos vereséget szenvedett. Röviddel ezután Jakab Orbán Viktor ellenfeléről, Márki-Zay Péterről nyilatkozott igencsak negatív formában, és sokan őt tették felelőssé azért, hogy a Fideszt még csak megszorongatni sem tudták.

Jakab azóta távozott az elnöki székből, és egyesek biztosak voltak abban, hogy a párttagsága sem marad meg. Nos, azok, akik ezzel számoltak, jól számoltak, mert Jakab már semmilyen formában nem tagja a Jobbiknak.

Sőt, ezrek állnak mögötte, így benne van a pakliban, hogy nem kevés jobbikos szavazót vihet magával. Lehetséges, hogy pártot alapít, de egy biztos, ma bejelentést tesz, már nem kell sokat várnunk arra, hogy kiderüljön, miről is van szó.

„Már csak 1 nap! Harcoljunk együtt a kormányváltásért! Köszönöm azt a rengeteg támogatást, amit tőletek kapok itt facebookon, e-mailen és személyesen is. Mi nem alkuszunk a rendszerrel Holnap bejelentés! Kövesd az oldalam te is! Maradunk a nép pártján!” – írta a pénteki bejegyzésében Jakab.