Dollár
428,40 Ft
Euró
423,53 Ft
Font
483,35 Ft
Bitcoin
20,158 $

Jakab Péter: Stratégiai csend helyett maradok a nép pártján

Fotó: Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője ül Orbán Viktor miniszterelnök székében az Országgyűlés működését és a képviselők jogállását érintő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat vitájában, az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 20-án. MTI/Illyés Tibor
not image

Takács Petra

2022. augusztus 12. - 23:20

Nem tart stratégiai csendet Jakab Péter, helyette marad a nép pártján, immáron független képviselőként.

Jakab Péter körül igencsak felgyorsultak az események a baloldal választási kudarcát követően. Pár hónappal ezelőtt még azért kampányolt, hogy ő küzdhessen meg Orbán Viktor ellen, és igyekezett igen erősen fogalmazni.

Soron kívül Orbán Prágából üzent: az elhibázott brüsszeli szankciós politikát újra kell gondolni

A retorika nem működött, sokkal alacsonyabb támogatást kapott, mint azt a támogatói gondolták volna. Megint más kérdés, hogy Márki-Zay Péter, aki végül az ellenzéki összefogás élére állt, mit ért el, mert a Fidesz történelmi győzelmet aratott.

Jakab sokat nem várt a kritikákkal, szinte azonnal elmondta a véleményét Márki-Zay-ról, majd szép lassan ő került a középpontba. Hamar arról kezdtek el cikkezni a sajtóban, hogy elveszítheti az elnöki székét a Jobbikban, amit végül le is adott.

Most pedig már ott tartunk, hogy teljesen elhagyta a pártját, ami nemigazán marasztalta. A Jobbik ezzel a legismertebb tagját vesztette el, és mint arról korábban beszámoltunk, Jakab már a frakcióban sincs benne.

A volt Jobbik-elnök kihangsúlyozta, hogy stratégiai csend helyett marad a nép pártján. Várhatóan hamarosan újabb és újabb bejelentések következnek Jakab és a Jobbik körül, ahol már így is sok változás történt rövid időn belül.

„Ma hivatalosan is tájékoztattam Kövér Lászlót, a Ház elnökét és Lukács László Györgyöt, a Jobbik frakcióvezetőjét, hogy kiléptem a Jobbik frakciójából, a jövőben pedig független képviselőként folytatom a munkám. Stratégiai csend helyett maradok a nép pártján!” – írta Jakab a Facebook oldalán.