Dollár
397,39 Ft
Euró
418,93 Ft
Font
488,09 Ft
Bitcoin
17,172 $

Fontos döntés született Izraelben, aminek az ott élő magyarok is örülhetnek

Fotó: A koronavírus-járvány miatt védőmaszkot viselő férfi halad el Jeruzsálem óvárosának fala mellett 2020. november 30-án. A több hónapig tartó kijárási korlátozásokat követően Izraelben újra kinyitottak a bevásárlóközpontok. MTI/EPA/Abir Szultan
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Izrael is folyamatosan figyeli a járványhelyzetet, és általában az elsők között reagál, ezúttal egy tiltólistát szüntetett meg.

Izrael megszünteti az utazási tiltólistát, az izraeliek bárhova utazhatnak, és az érvényes oltási igazolvány birtokában nem kell hét napra karanténba vonulniuk – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet csütörtökön.

Soron kívül Sajtóértesülések szerint húsvétig maradhat az árstop

A tiltólistán a különösen fertőzöttnek tekintett Egyesült Államok, és hét másik, koronavírus-fertőzés szempontjából kockázatosnak nyilvánított ország szerepelt, amelyekbe tilos volt belépni. De Nachman As, az egészségügyi minisztérium igazgatója csütörtökön bejelentette e korlátozás eltörlését is.

As kijelentette, hogy a jelenlegi, magas izraeli fertőzési adatok nyomán már nincs értelme az Egyesült Államokra, az Egyesült Királyságra, az Egyesült Arab Emírségekre, Etiópiára, Törökországra, Tanzániára és Svájcra érvényes megkülönböztetésnek.

As a közszolgálati rádiónak nyilatkozva ezt azzal magyarázta, hogy a jelenlegi, mintegy 72 ezer aktív koronavírusos betegnek kevesebb, mint öt százaléka kapta el külföldön a fertőzést.

Az észak-koreai média szerint még a burritót is a néhai Kim Dzsongil találta fel

A döntés éjféltől lép életbe, miután megszavazzák a kormány tagjai. Az Izraelbe hazatérőknek továbbra is érvényes negatív tesztet kell felmutatniuk, mielőtt felszállnának a repülőgépre, és újabb tesztelést kell vállalniuk Izraelbe érkezésük után a tel-avivi Ben Gurion repülőtéren.     

Az enyhítés mellett a minisztérium hangsúlyozta, hogy továbbra sem tanácsos külföldre utazni, mert számos ország fertőzöttebb, mint Izrael. Előzőleg már hétfőn feloldották több ország, köztük Magyarország meglátogatásának tilalmát.

Forrás: MTI