Lezuhant repülőgépével és elhunyt a Netanjahu elleni korrupciós per egyik tanúja

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, a Likud párt elnöke beszél a jeruzsálemi parlamentben 2021. május 30-án. Elõzõleg Naftali Bennet, a jobboldali Jobbra (Jamina) párt vezetõje bejelentette, hogy egységkormányt alakít Jaír Lapiddal, a Jes Atíd (Van Jövõ) párt elnökével. MTI/EPA/Flash 90 pool/Yonatan Sindel
not image

Nagy Noel

2021. szeptember 15. - 07:23

Haim Garon, az izraeli kommunikációs minisztérium korábbi igazgatóhelyettese halálos repülőgép-balesetet szenvedett.

A görög médiára támaszkodva a The Jerusalem Post arról számolt be, hogy Garon és felesége holttestét Számos szigetétől keletre találták meg hétfő este, miután egy izraeli jelzésű kisrepülőgép a vízbe csapódott.

A Cessna 172-es típusú repülőgép Izraelből indult útjának és a jelenlegi információk szerint a sziget közelében lépett fel probléma a fedélzeten. A gép végül nem tudta megoldani a problémát, vízbe csapódott, a rajta utazók pedig életüket vesztették.

Egyelőre nem tudni egészen pontosan, hogy mi lehetett a probléma, amely miatt hétfő késő délutáni órákban a gép becsapódott, egyes értesülések szerint a motorral lépett fel probléma, amelyet már nem tudtak megoldani.

Haim Garon egyébként a Bejamin Netanjahu korábbi izraeli kormányfő ellen indított pernek az egyik tanúja volt, ám a The Jerusalem Post megjegyzi, hogy nem volt a legfontosabb tanúja az ügynek, így az tovább fog tudni folytatódni.

Netanjahu több korrupciós botrányba is belekeveredett az elnöksége során, a szóban forgó per például azért indult vele szemben, mert ajándékokat fogadott el médiavállalkozók felől a kedvezőbb szabályozás kiharcolásáért cserébe.

Avi Berger és Shlomo Filber az ügy legfontosabb tanúi, ők a kommunikációs ipar részéről. A kommunikációs minisztériumból nem tanúskodik vezető tisztségviselő, mindössze néhány dolgozója a minisztériumnak.