Dollár
395,13 Ft
Euró
417,90 Ft
Font
484,78 Ft
Bitcoin
17,190 $

Ismeretlen fegyvert hordozó izraeli kémdelfint foghattak el

TÉMÁK:
#Hámász #izrael
Fotó: Twenty20/Learning Artist
Epic
not image

Nagy Noel

Szerkesztő
TÉMÁK

A palesztin területeket uralma alá hajtó paramilitáris szervezet, a Hámász érdekes esetről számolt be a minap.

A BulgianMillitary.com beszámolója szerint ugyanis egy olyan „kémdelfint” fogtak el, amelyre ismeretlen fegyvert rögzítethetett az izraeli hadsereg. A Hámász ugyan nem szolgáltatott erre szilárd bizonyítékot, de nem lenne példanélküli.

Soron kívül Korlátlan internettel lepi meg ügyfeleit a Telekom

Már évtizedek óta érkeztek arról hitelesebb és kevésbé hiteles beszámolók, hogy Izrael különböző szárazföldi és vízi állatok felhasználásával próbál titkos akciókat végrehajtani ellenfelei ellen, akár madarakat is.

A Hámász által bemutatott videón magát a delfint nem lehet látni, viszont a televíziós beszámoló egyértelműnek tartja, hogy Izrael küldte a vízi emlőst és azt is, hogy egy ismeretlen fegyvert rögzítettek rá, hogy kiiktassák a palesztin fegyvereseket.

A palesztin szervezet szóvivője közölte ezzel kapcsolatban, hogy egy hengeres szerkezetű eszközt találtak, amely akár víz alatti harcokra használt puskaszerű fegyver is lehet. Más szakértők szerint a szerkezet inkább bóják rögzítésére használatos.

Nem ez az első alkalom, hogy a Hámász azzal vádolja meg az izraeli felet, hogy delfinekkel próbálnak rájuk törni. Még 2015-ben egy palesztin újság arról számolt be, hogy találtak egy olyan delfint, amire kamerák és egyéb megfigyelő berendezések voltak felszerelve.