Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,612 $

Nem sokon múlt, hogy az AP hírügynökség több tudósítója is belehaljon a légitámadásokba

Izraeli légicsapásban megrongálódott lakóépület maradványai Gázában 2021. május 15-én. A rakéta becsapódásakor az Abu Hatab Hadidi család 10 tagja életét vesztette. A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász szervezet és Izrael között május 10-én este kezdődött rakétaháború, miután Jeruzsálemben összecsaptak egymással a palesztinok és izraeli biztonsági erők az iszlám - Mekka és Medina után - harmadik legszentebb helyén, az al-Aksza mecsetnél. MTI/AP/Halil Hamra
not image

Nagy Noel

2021. május 15. - 20:27

Az Associated Press (AP) amerikai hírügynöksége elnöke jelezte, hogy még időben tudták evakuálni tudósítóikat, de nem sokon múlt a tragédia.

Mint arról mi is beszámoltunk, az izraeli védelmi erők légitámadást hajtottak végre egy gázai irodaház ellen, amelyben több külföldi hírügynökség, mint az Al Jazeera és az AP is működtetett irodákat.

A légitámadásban nem sérült meg senki, ugyanis időben tudták evakuálni a riportereket, az eset azonban az egész világsajtót sokkolta. Az izraeli hadsereg ugyanis mindössze egy órát adott arra, hogy evakuálják az épületeket.

Az Al Jazeera például élőben közvetítette az épület összeomlását, egyik újságírójuk pedig kimondta: „ezt a csatornát nem fogják elhallgattatni, ezt most garantáljuk”. Eközben az AP hírügynökség elnöke is közleményt adott ki az események kapcsán:

„Sokkoló és borzasztó, hogy az izraeli katonaság célba vett és elpusztított egy olyan épületet, amely otthont adott az AP irodájának és más hírügynökségeknek Gázában. Alig kerültük el, hogy emberek haljanak meg. Egy tucat AP-újságíró és külsős munkatárs volt az épületben, de szerencsére időben tudtuk őket evakuálni”

idézte az Euronews.

Az izraeli hadsereg azonban más megfejtése akadt a támadásra, a közösségi médiában úgy fogalmaztak, hogy a toronyházban lévő médiairodák mögött is a Hámász terrorszervezet rejtőzött, amely emberi pajzsként használta a sajtóirodákat.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.