Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,024 $

Izrael egy hónap alatt 4300 csapást mért a Hamászra

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) a konfliktus kirobbanása óta mintegy 4300 csapást hajtott végre a Gázai övezet ellen – közölte a hadsereg sajtószolgálata a Telegram-csatornáján.

Fotó: Az izraeli hadsereg légicsapást mér a Gázai övezet északnyugati részére 2023. november 9-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, több mint 1400 embert meggyilkoltak, további mintegy háromezret megsebesítettek, valamint legalább 240 embert elraboltak, és túszként tartanak fogva. A gázai egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint az övezet ellen elindított izraeli hadműveletek halálos áldozatainak száma már meghaladta a tízezret. MTI/EPA/Mohamed Szaber
Közel-Kelet

Kiss László

Szerkesztő

„Az IDF harcosai továbbra is a Gázai övezetben tevékenykednek. Az izraeli légierő légi és szárazföldi erői eddig 4300 csapást hajtottak végre”, áll a közleményben.

Az IDF részleteket is közölt a támadásokkal kapcsolatban, és elmondták, hogy több száz csapás érte a páncéltörő rakétakilövőket, mintegy 300 csapás az alagútaknákat és mintegy háromezer csapás a Gázai övezet infrastruktúráját. Soron kívül Szén-monoxid mérgezés áldozata lett egy idős nő Kecskeméten

Emlékeztetnek, a közel-keleti konfliktus október 7-én robbant ki, amikor a Gázai övezetet ellenőrző Hamász palesztin terrorszervezet harcosai több nagy erejű rakétatámadást indítottak Izrael területe ellen, valamint határ menti területeket támadtak, illetve egy fesztiválon is mészárlást rendeztek. Ezt követően Izrael csapásokat mért a Gázai övezetre, amelyekben több ezer ember vesztette életét.

Korábban arról számoltak be, hogy izraeli tankok körülvették a gázai al-Kudsz kórházat is, a személyzet és a betegek azonban az izraeli bombázások folytatása ellenére evakuálásra készülnek.