Dollár
428,97 Ft
Euró
420,81 Ft
Font
478,31 Ft
Bitcoin
19,483 $

Izrael: a dubaji légiközlekedési vita könnyedén válságba fordulhat

Fotó: Twenty20
not image

Borbély Fanni

2022. február 9. - 18:41

A Shin Bet izraeli biztonsági erők és a dubaji hatóságok közti nézeteltérések akár azt is eredményezhetik, hogy az izraeli légitársaságok leállítják a Dubajba tartó járatokat.

Habár Izrael meghosszabbította a Dubajjal kötött biztonsági megállapodást, melynek értelmében az izraeli légitársaságok a jövőben is közlekedhetnek az Egyesült Arab Emírségekbe, a légiközlekedés biztonságáról folyó vita könnyedén válságba fordulhat, ha nem sikerül közös nevezőre jutni.

Soron kívül Sáfrány Emese forró dekoltázsától mindenről megfeledkezel

Habár a Shin Bet már korábban is aggodalmának adott hangot a dubaji nemzetközi repülőtéren hozott intézkedések kapcsán, nyilvánosan nem részletezték, hogy pontosan miről is van szó, már csak azt közölték, hogy ha nem oldják meg a problémákat, a három izraeli légitársaság le fogja állítani a Dubajba tartó járatokat.

A Shin Bet egy közleményben jelezte, hogy az elmúlt pár hónapban biztonsági viták alakultak ki a dubaji illetékes szervek, valamint az izraeli légiközlekedés biztonsági szerve között, mely jóformán “ellehetetleníti az izraeli légi közlekedés biztonságának garantálását” – számolt be az Al Jazeera.

A korábban az Egyesült Államok által szorgalmazott megállapodásban – melynek célja, hogy normalizálják Izrael és számos arab ország kapcsolatát – rögzítették, hogy Izrael heti szinten 28 kereskedelmi járat indulását engedélyezi az Egyesült Arab Emírségek és Izrael között.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.