Ittasan karambolozott, és segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről autójával egy férfi

Police.hu
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 11. - 08:42

Befejezték a karcagi rendőrök a nyomozást abban az ügyben, melyben egy vezetéstől eltiltott sofőr alkoholos befolyás alatt okozott balesetet.

A Karcagi Rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztása bűntett, járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség, valamint járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy kisújszállási lakos ellen – írta a Police.hu.

A 27 éves férfi személygépkocsival közlekedett Kisújszállás belterületén 2021. június 8-án 19 óra 40 perckor. Haladása során a Téglagyári út és a Deák Ferenc út kereszteződésénél kihelyezett elsőbbségadás kötelező közúti jelző tábla ellenére nem biztosított elsőbbséget a védett úton közlekedő gépkocsinak és összeütköztek. A vétlen gépkocsi az árokba, az okozó egy villanyoszlopnak csapódott.

A baleset következtében mindkét sofőr könnyű sérülést szenvedett. Az ütközést követően a balesetet okozó férfi kiugrott a gépjárműből, nem nyújtott segítséget a sértettnek, illetve segítséget sem hívott, hanem elszaladt.

A balesethez kiérkező járőr a férfit a Kórház úton utolérte, ellenőrizte, és az alkalmazott alkoholszonda pozitív eredménye alapján megállapította, hogy a gépkocsivezető úgy ült volán mögé, hogy a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott. Az intézkedő rendőr megállapította továbbá, hogy a jogsértő sofőr eltiltás hatálya alatt vezette gépjárművét.

A karcagi rendőrök az ügy vizsgálatát befejezték, és az iratokat megküldték az ügyészségnek.