Clouds
21 Budapest
Dollár
357,64 Ft
Euró
384,77 Ft
Font
437,29 Ft
Bitcoin
27,915 $

Itt ellenőrizhető pillanatok alatt az autópálya-matrica érvényessége

TÉMÁK:
#online
Debrecen, 2022. március 23. A drónnal készült képen az M35-ös autópálya és 354. számú fõút átépített csomópontja Debrecen közelében az átadás napján, 2022. március 23-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

A NÚSZ online e-matrica lekérdezője nagy népszerűségnek örvend az autósok között.

Alig egy hónap leforgása alatt csaknem egymillióan ellenőrizték a matrica érvényességét a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. új szolgáltatásának köszönhetően.

Soron kívül Saját otthonukban fojtottak meg egy anyát és két kisfiát

A NÚSZ Zrt. 2023. január 17-én indította online e-matrica-lekérdezőjét a nemzetiutdij.hu oldalon. Csak az első napon 300 ezer matricaellenőrzés történt, az ezt követő hetekben pedig tovább nőtt az érdeklődők száma.

Mint írják, a szolgáltatás az első hónap tapasztalatai alapján beváltotta a reményeket, mostanra pedig jóval kevesebben hívják a cég ügyfélszolgálatát a matrica érvényességével kapcsolatosan.

„Az új szolgáltatásunk elindítása a társaságunknál történt online vásárlásokra is pozitív hatást gyakorolt. Az említett egyhónapos időszakban a nemzetiutdij.hu oldalunkon 50 százalékkal több e-matricát vettek a közlekedők, mint egy évvel korábban ugyanebben az időszakban” – tették hozzá.

„A nemzetiutdij.hu oldalon lévő e-matrica-lekérdező az egyetlen olyan online matricalekérdező felület, amely teljeskörű, hivatalos információt tartalmaz a hazai díjköteles utakra történt matricavásárlásokról. Ennek megfelelően a lekérdezés eredménye nem függ a vásárlás módjától és helyétől, azaz mindegy, hogy a vignettát a NÚSZ Zrt.-nél vagy viszonteladó partnerein keresztül, benzinkúton, az interneten, esetleg SMS-ben vagy mobilapplikáción keresztül vették-e” – írta közleményében a NÚSZ Zrt.