Ítéletidő Németországban: egy ember meghalt, több mint 40-en megsérültek (videók)

Fotó: Fotó: Megrongálódott autó és lakóépületek egy súlyos vihar után az észak-rajna-vesztfáliai Lippstadtban 2022. május 20-án. MTI/AP/dpa/Lino Mirgeler

Szabó Kata

2022. május 21. - 15:09

Szélsőséges időjárási körülmények sújtották pénteken Németország nyugati részét, ahol legalább egy ember meghalt és mintegy 40-en megsérültek, közülük tízen súlyosan, amikor tornádó csapott le több városra.

A közösségi médiában közzétett képeken egy jellegzetes forgószél látható, amelyben különböző törmelékek repkednek a levegőben, bár a német meteorológiai szolgálat nem erősítette meg azonnal, hogy valóban tornádóról volt szó.

Az ítéletidőnek halálos áldozata is van, ugyanis a helyi média a rendőrség közleményére hivatkozva arról számolt be, hogy egy 38 éves férfi egy elárasztott pincében történő áramütés következtében elszenvedett fejsérüléseibe halt bele.

A rendőrség szerint a sérültek száma akár a 40 főt is elérheti a Frankfurt és Hamburg között fekvő, mintegy 150 ezer lakosú Paderbornban, ahol a vasúti és közúti közlekedés is érintett volt.

Az eset után arra kérték a lakosokat, hogy maradjanak otthonukban, ugyanis a német meteorológiai szolgálat arra figyelmeztetett, hogy a szélsőséges időjárási jelenségek várhatóan a következő napokban folytatódnak.