Vámos Márton szerint iszonyatosan nehéz megnyerni a vízilabda Bajnokok Ligáját

Budapest, 2023. március 21. A ferencvárosi Vadovics Viktor, Jansik Szilárd és Nagy Ádám (b-j) a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 10. fordulójában játszott FTC Telekom - Spandau 05 Berlin mérkõzésen a Császár-Komjádi Béla Sportuszodában 2023. március 21-én. MTI/Illyés Tibor
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Vámos csapata kiesett, viszont a Ferencváros még a négy közé juthat ma este.

A felső ágról a spanyol Barceloneta és a házigazda szerb Novi Beograd jutott a négy közé a férfi vízilabda Bajnokok Ligája belgrádi nyolcas döntőjében, amelyben a Ferencváros 20 órakor ugrik medencébe.

Soron kívül A földrengés nyomán vulkánkitöréstől tartanak Nápoly közelében

A szerb kirakatcsapat, a tavalyi ezüstérmes Novi Beograd mérkőzése nem igazán hozta tűzbe a vízilabda-rajongókat, a Vámos Mártont foglalkoztató Olympiakosz elleni összecsapáson közel sem volt telt ház, és a találkozó elején inkább a nagyjából harmincfős görög tábor hangját lehetett hallani.

A házigazdák a találkozó első felében sokkal jobb emberelőnyös játékuknak köszönhetően már 5-2-re is vezettek, de az Olympiakosz a második negyed végén, többek között Vámos, valamint a szerb klasszis Filip Filipovic góljainak köszönhetően a nagyszünetre egyenlített (6-6).

A görög együttes a harmadik negyedben nehéz helyzetbe, kétgólos hátrányba került, legfőképpen azért, mert a záró játékrész kezdetéig egészen gyengén (12/2) használta ki a fórokat, míg riválisa nagyon hatékonyan teljesített a játéknak ebben az elemében (8/6).

Az utolsó nyolc percre a görög csapat a maradék önbizalmát is elvesztette, így a Novi Beograd magabiztosan jutott a négy közé. A magyar válogatott balkezes klasszisa három góllal fejezte be a mérkőzést, a vége 13-11 lett.

Vámosék egész évben erre készültek

„Azt gondolom, ők ma jóval egységesebbek voltak nálunk. Azokat a taktikai elemeket, amiket kitaláltunk, szinte egytől egyig tökéletesen reagálták le, így mi a góljaink nagy részét egy-egy egyéni megmozdulásból szereztük. Pedig ma a bírók is velünk voltak, és ilyet ritkán mondok” – nyilatkozott Vámos Márton a magyar újságíróknak a vegyes zónában. – „Nagyon sajnálom, mert egész évben erre készültünk, nagyobb célokra hivatott ez az együttes, de a Bajnokok Ligáját iszonyatosan nehéz megnyerni. Egy nem szép, de becsületteljes ötödik helyet szeretnénk szerezni.”

A Barceloneta a torna nyitómérkőzésén 11-9-re diadalmaskodott a horvát Jug Dubrovnik felett. A két győztes és a két vesztes egymással találkozik majd az elődöntőben, illetve az 5-8. helyért sorra kerülő folytatásban.

A Ferencváros 20 órakor a címvédő olasz Pro Recco ellen ugrik medencébe.

Eredmények:
férfi vízilabda BL, negyeddöntő:
Zodiac Barceloneta (spanyol)-Jug Adriatic Dubrovnik (horvát) 11-9 (1-1, 4-4, 4-2, 2-2)
VK Novi Beograd (szerb)-Olympiakosz (görög) 13-11 (4-2, 2-4, 3-1, 4-4)

később:
AN Brescia (olasz)-NC Vuliagmeni (görög) 18.30
Pro Recco (olasz) – FTC-TELEKOM WATERPOLO 20.00

MTI