Isteni sugallattal találták meg az eltűnt kisfiút

Fotó: Unsplash/Sebastian Unrau
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. október 11. - 19:39

A hároméves Christopher Ramirezt szombat reggel találták meg élve, miután október 6-án, szerdán tűnt el az amerikai Plantersville-ben.

Christopher szerda délután tűnt el texasi otthonából. Éppen akkor értek haza a bevásárlásból édesanyjával és a nagymamájával, és miközben a nők kipakolták az autót, a kisfiú a szomszéd kutyáját kergette, azonban a kutya visszatért, de Christopher nem, ezért értesítették a hatóságokat. 

A rendőrök több K-9-es egységgel a segítségükre siettek, és az este folyamán és az éjszakába nyúlóan földi keresést folytattak. Hamarosan több további ügynökség és több mint száz önkéntes csatlakozott a kereséshez. Drónok és helikopterek segítségével a magasból is felmérték az erdős területet, a rendőrök több tavat is lecsapoltak. Az erőfeszítéseik ellenére Christophert nem találták – egészen szombat reggelig, amikor egy Tim nevű jó férfi megtalálta a fiút.

Bár Christopher szerdán tűnt el, Tim elmondta, hogy először péntek este hallott az eltűnt gyermekről a csoportos bibliaóra során – írja a helyi média.

„Tegnap este egy bibliaórán voltam, amit minden második pénteken tartunk, és többen beszéltek erről a kisfiúról, aki eltűnt, és ez újdonság volt számomra. Most hallottam róla először. Nem figyelek a hírekre vagy ilyesmire, és akkor a Szentlélek arra buzdított, hogy azt mondjam: menj és keresd meg azt a fiút. Át fogod kutatni az erdőt“

– mondta. 

Hozzátette, hogy reggel a Biblia tanulmányozása után kiment az erdőbe, hogy megkeresse a fiút, és sikerrel is járt. Tim azt mondta, hogy 9:45 körül hagyta el az otthonát, és körülbelül két órával később, 11:30 körül találta meg a fiút. Elmondta, hogy a gyermeket egy csővezeték közelében találta meg. Tim többször is fura zajt hallott, ezért felhívta a hatóságokat, és közölte velük, hogy a gyerek talán ott van.

„Kijöttek, és mondtam nekik, hogy merre keressék, ők pedig elkezdték keresni, én pedig hallottam a zajt a csővezetéknél, egy kicsit távolabb jobbra, és ők is tették a dolgukat. Christopherért kiabáltak, és most már tudom a nevét. Elkezdtem kiabálni a nevét, és ezúttal választ kaptam. Azelőtt soha nem kaptam választ, amikor kiabáltam. De kiáltottam a nevét, és ő válaszolt, és csak beszélt és beszélt, és én csak mentem az erdő sűrűjében, és megtaláltam őt.“

Tim elmondta, hogy teljesen meztelenül talált rá a fiúra, se ruha, se cipő nem volt rajta. Három napja nem evett, nem ivott, de nem volt ideges és nem remegett. 

„A kedves és alázatos polgár, aki megtalálta Christophert, valóban egy különleges és őrangyal volt, aki a megfelelő időben volt a megfelelő helyen. Többször jártam nála, és megköszöntem neki, hogy ott volt. Azt válaszolta, hogy Isten azt mondta neki tegnap este a bibliaórán, hogy keresse meg, és ő meg fogja találni. Ma reggel a férfi ezt meg is tette, és a többi egy boldog befejezése ennek a történetnek“

– tette hozzá a megyei seriff.