Ismét kivégeztek egy halálraítéltet az Egyesült Államokban

Terre Haute, 2020. július 14. Az Egyesült Államok egyik büntetés-végrehajtási intézetének kerítése az Indiana állambeli Terre Haute nevű városban 2020. július 14-én, ahol ezen a napon végrehajtották a 17 év utáni első szövetségi halálbüntetést. Az 1996-ban elkövetett gyilkosságért - egy arkansas-i háromtagú család kiirtásáért - elítélt Daniel Lee-t méreginjekcióval végezték ki. William Barr igazságügyi miniszter tavaly júliusban jelentette be, hogy az igazságügyi minisztérium ismét megkezdi a szövetségi halálos ítéletek végrehajtását, amelyeket a szövetségi kormányzat még 2003-ban állított le. MTI/EPA/Tannen Maury
not image

Kulcsár Péter

2021.január.17 - 07:49

Miután a jelenlegi elnök, Donald Trump újfent bevezette a szövetségi halálbüntetést júliusban, azóta már a tizenharmadik halálbüntetést hajtották végre az USA-ban.

Miután a jelenlegi elnök, Donald Trump újfent bevezette a szövetségi halálbüntetést júliusban, azóta már a tizenharmadik halálbüntetést hajtották végre az USA-ban.

A 48 éves Dustin Higginst három marylandi nővel szemben elkövetett gyilkosság miatt ítélték el. A férfi kivégzése péntek éjjel történt meg az indianai Terre Haute-ban található fegyházban – számolt be róla a WTWO.

Higgs-szel méreginjekcióval végeztek helyi idő szerint hajnali 1:23-kor. A legfrissebb sajtóközleményből kiderült, hogy a szemtanúk alapján az utolsó szavai a következőek voltak:

“Ártatlan férfi vagyok, nem öltem meg Tanji Jacksont, Mishann Chinnt és Tamika Blacket sem. Mondjátok meg a családomnak, hogy szeretem őket. Legyetek erősek.”

Az amerikai elnök adminisztrációja 2019-ben rendelte el a halálbüntetést abban az esetben, ha valakit szövetségi bűncselekmény elkövetése miatt ítélnek el. 2020 júliusában végeztek ki legutoljára egy halálsoron 17 éve várakozó férfit, aki egy arkansasi család megölése miatt került börtönbe.