Dollár
396,06 Ft
Euró
417,62 Ft
Font
484,52 Ft
Bitcoin
16,974 $

Ismét eltiltották a balhés NHL hokist

Fotó: Twitter/Evander Kane
Sport
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Evander Kane kanadai jégkorongozót felfüggesztették a Nemzeti Jégkorongligából (NHL), mert hamis Covid-19 oltási igazolást nyújtott be.

A San Jose Sharks játékosát 21 mérkőzésre függesztették fel az észak-amerikai jégkorongligában (NHL), amelyben amerikai és kanadai csapatok vesznek részt, a liga Covid-19-es protokolljának „megállapított megsértése“ miatt.

Soron kívül SZÉP-kártya, telefon, laptop – béremelés helyett így is motiválható a dolgozó

„Szeretnék bocsánatot kérni a csapattársaimtól, a San Jose Sharks szervezetétől és minden Sharks-szurkolótól, amiért megsértettem az NHL Covid-protokollját“

– mondta Kane az NHL játékosszövetség által kiadott közleményben.

„Hibát követtem el, amit őszintén megbántam, és amiért vállalom a felelősséget. A felfüggesztésem alatt továbbra is részt veszek a tanácsadáson, hogy a jövőben jobb döntéseket hozhassak. Amikor a felfüggesztésem véget ér, azt tervezem, hogy nagy erőfeszítéssel, elszántsággal és a jégkorong iránti szeretettel térek vissza a jégre“ – tette hozzá. 

Kane nem kap fizetést a hátralévő mérkőzésekért, és a szezonra járó 7 millió dolláros (2,16 milliárd forint) fizetéséből körülbelül 1,68 millió dollárt (519 millió forint) veszít, amely a Játékosok Sürgősségi Segélyalapjába kerül.

Csak november 30-án, a New Jersey Devils ellen lesz játékra jogosult.

Kane-nek ez a hatodik eltiltása 12 éves pályafutása során. Korábban a játékvezetőkkel szembeni agresszív viselkedésért és a játékszabályok megsértéséért is felfüggesztették.