Ismét Elon Musk lett a világ leggazdagabb embere

TÉMÁK:
#Elon Musk #vagyon
Fotó: Elon Musk dél-afrikai-amerikai üzletember, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó, a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója az Emmanuel Macron francia elnökkel folytatott megbeszélésük közben a párizsi államfői rezidencián, az Elysée-palotában 2023. május 15-én. MTI/EPA/Pool/AP/Michel Euler
Észak-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ezzel letaszította az első helyről Bernard Arnault-ot, Jeff Bezos pedig továbbra is a harmadik helyen van.

A CNBC a Bloomberg Billionaires Index adataira hivatkozva számolt be róla, miszerint ismét Elon Musk, a Tesla vezére lett a világ leggazdagabb embere, miután vagyona idén eddig több mint 40%-kal 192 milliárd dollárra emelkedett.

Soron kívül A földrengés nyomán vulkánkitöréstől tartanak Nápoly közelében

A lap szerint a milliárdos vagyonemelkedése leginkább annak köszönhető, hogy csak májusban mintegy 24%-kal növekedett a Tesla részvényeinek árfolyama, de van részesedése a SpaceX-ben és a Twitterben is.

Muskot először decemberben taszította le a trónról Bernard Arnault francia üzletember, azonban a luxustermékek piacával és annak keresletével kapcsolatos aggodalmak kihatottak az LVMH részvényárfolyamára is – írta a Porfolio.

Ennek következtében Arnault vagyona 187 milliárd dollárra csökkent az utóbbi napokban, vagyis a ranglistán a második helyre került, míg a világ harmadik leggazdagabb embere Jeff Bezos, az amazon.com alapítója.