Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,007 $

Mióta itt jártál:

Ismét bepróbálkozik a koratavasz, 12 fok is lehet vasárnap

TÉMÁK:
#Időjárás
Fotó: Unsplash
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Leginkább a napsütötte déli megyékben lehet tavaszias hőmérséklet.

Várható időjárás vasárnap éjfélig: Délután a Dunántúlon fátyolfelhőzet vonul fel nyugatól, ami este vastagodni kezd, emellett a keleten lévő rétegfelhőzet ismét terjeszkedni kezd. A kevésbé felhős részeken pára, foltokban köd képződik. Vasárnap a fokozatosan vastagodó felhőzet mellett északon rövidebb, délen, délkeleten, illetve eleinte a középső országrészben hosszabb napos időszakok valószínűek.

Soron kívül Évente 200 milliárdba kerül az elhízás a magyar egészségügy számára

Késő délutánig a felhősebb tájakon szitálás előfordulhat, majd a kora esti óráktól északnyugat felől egyre többfelé elered az eső. Szombaton délután déliesre fordul a légmozgás, ami az esti órákban az Észak-Dunántúlon megélénkül, néhol meg is erősödik. Vasárnap élénk, olykor erős lesz a déli szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +5 fok között alakul, gyenge fagy a főként a középső tájakon várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 4 és 12 fok között valószínű, a naposabb déli megyékben lesz enyhébb az idő.

Időjárási helyzet Európában: a Brit-szigetek térségét egy újabb ciklon érte el, a melegfrontja már Franciaország, Németország partvidékénél, míg a hidegfrontja a szigetország déli részén jár. Többfelé felhős, csapadékos az idő a térségben.

Keletebbre átmeneti nyomásemelkedés tapasztalható, itt felerősödnek az anticiklonális hatások, így kevesebb a felhő, viszont helyenként párás, ködös az idő. Kontinensünk keleti részén egy másik frontrendszer húzódik, amely a Balti-tengertől egészen a Balkán-félszigetig nyúlik. Az északi részein hó, délebbre eső a jellemző csapadékforma.

A Kárpát-medence időjárását vasárnap estig előbb egy meleg-, majd vasárnap estétől egy hullámzó hidegfront alakítja.

MTI