Ismert név lehet Flick helyettese a Bayern Münchennél

Twitter/FC Bayern
not image

Nagy Noel

2021.április.19 - 09:10

Hans-Dieter ’Hansi’ Flick, a Bayern München Bajnokok-Ligája győztes menedzsere a szezon végén távozik a bajoroktól és az olasz sajtó már tudni véli a helyettesét is.

Kétség kívül csalódásként élték meg a bajorok, hogy a Paris Saint-Germain ellen kiestek a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, így nem sikerült zsinórban két évig Európa csúcsára érniük. A kiesést követően erőteljesebben felszínre bukkantak a konfliktusok, amikről korábban lehetett hallani.

Hansi Flick állítólag egyre viharosabb kapcsolatot ápolt a vezetőséggel, mert nem teljesítették a kéréseit többek között az átigazolások terén. Ez pedig ezen a héten egy nagy bejelentésben manifesztálódott: Flick a szezon végén feláll a bajorok kispadjáról.

Ha hinni lehet a jelenlegi sajtóértesüléseknek, akkor minden bizonnyal Joachim Löw helyére fog érkezni a német válogatott kispadjára, így a németeknek is sikeres névvel lesz feltöltve a kispadjuk a korszakváltást követően. Már csak az a kérdés: ki váltja Flicket?

Az olasz Sport Mediaset értesülései szerint az AC Milan és a Juventus korábbi sikerkovácsa, Massimilliano Allegri lehet az, aki átveszi a Bayern München kispadját. Az olasz portál úgy tudja, a vezetőségben nagyra becsülik Allegrit, különösen a tapasztalatát, a rugalmasságát, a pragmatizmusát és a bajnokmentalitását.

Feltehetően maga Allegri sem fog elzárkózni a lehetőségtől, mivel ugyan két évet töltött munka nélkül a torinóiaktól való távozását követően, már bejelentette korábban, hogy visszatérne a menedzseri világba egy remek klub élén.

A tavalyi év során már az Arsenallal és a Manchester Uniteddal is szóba hozták, idén pedig a legtöbb olasz klubbal a Napolitól kezdve a Román át egy esetleges Juventusos visszatérésig. Ezek a pletykák viszont nem bizonyultak igaznak és Allegri most a legközelebb a Bayernhez áll.