Ancelotti érkezése nem sokat változtatott a helyzeten, továbbra is eladó a Real Madrid két sztárja

Marco Verratti, a francia Paris Saint-Germain (j) és Isco, a spanyol Real Madrid játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjében játszott mérkõzésen a madridi Santiago Bernabeu stadionban 2018. február 14-én. (MTI/EPA/Kiko Huesca)
not image

Nagy Noel

2021. július 25. - 16:03

Mint minden nagyobb európai klub, úgy a Real Madrid sem éppen a legfényesebb napjait éli pénzügyileg, így mindenképpen szeretnének több játékostól is megválni.

Két ilyen játékos van a Real Madrid keretében, akik bár korábban érinthetetlen státuszúnak tűntek, most mégis úgy tűnhet, hogy távoznak a klubtól: Raphael Varane és Isco. Ezen pedig Carlo Ancelotti érkezése sem változtatott.

Raphael Varane esetében várhatóan a Manchester Uniteddal fog születni egyezség, melynek értelmében a francia védő Angliába teszi át a székhelyét. Pontos átigazolási összegről nem tudni, de lapértesülések szerint akár 60 millió eurós üzletről is szó lehet.

Isco esete sokkal érdekesebb, ugyanis pontos kérőről egyelőre nem hallani, ráadásul egy ideig arról lehetett hallani, hogy Carlo Ancelotti számolna a spanyol játékossal. Mint az AS arról beszámolt, az olasz mester visszatérése azonban nem változtatott e két játékos státuszán.

A Real Madrid éppen azon okból, hogy pénzt kell gyűjteniük játékoseladásokból, meg szeretne válni Iscótól, akinek azonban folyamatosan zuhan a piaci értéke, elsősorban a mellőzöttség miatt, már csak 18 millió euró környékére becsülik.

Isco fizetése a spanyol lap szerint évi 7 millió euróra tehető, amelyből kifolyólag sikerülne csökkenteni a blancók fizetési sapkáját. A Malagából érkezett játékos napjai így meg vannak számlálva, de maga is kijelentette, hogy megfelelő ajánlat esetén hajlana a távozásra.

Az AS szerint Ancelotti ráadásul az első nap személyesen beszélt Iscóval, hogy számolna vele a csapatban, a spanyol játékosnak ráadásul az olasz mester alatt volt a karrierének egyik csúcspontja: 106 mérkőzésen 17 gólt és 21 gólpasszt szerzett.

Egyelőre úgy tudni, hogy Isco azonban nem izgulja túl a helyzetet, ugyanis tudja, hogy amennyiben nem sikerül eladni ezen a nyáron, jövőre ingyen távozik – ezért is próbál annyira kétségbeesetten megszabadulni tőle a Real Madrid.