Lopás miatt keresték meg a rendőrök, irodai széket vágott hozzájuk menekülés közben

Fotó: Unsplash/Arthur Lambillotte
not image

Takács Petra

2021. július 26. - 22:20

Rendőrökre támadt egy férfi Encsen, egy tíz kilós irodai székkel. Lopás miatt keresték otthonában, azonban a vád szerint megpróbált elmenekülni. Felszólították, hogy álljon meg, erre a férfi megfordult és egy irodai széket a rendőr fejéhez vágott, akinek zúzódásai lettek. A család azonban másképp emlékszik a történtekre. A férfi élettársa azt állítja, barátja csak arrébb akarta rakni a széket, majd a rendőr támadt rá.

Az irodai szék, amivel a vád szerint a 20 éves encsi férfi a rendőrökre támadt, 10 kilós volt; a menekülő férfi megragadta a háttámla nélküli, fém lábakkal felszerelt irodai széket, majd azzal a rendőr feje felé sújtott.

Az eset kapcsán, mely februárban történt Encsen, a gyanúsított édesanyja azt mondta, a fiatalnál súlyos fogyatékosságot állapítottak meg, így a férfi sem olvasni, sem pedig írni nem tud.

A Tények értesülései szerint a férfit egyébként azért keresték fel a rendőrök, mert gyakran volt ittas állapotban, ekkor pedig lopott a közeli élelmiszerboltból, az esetről pedig biztonsági kamerás felvételek is készültek.

A felvételek alapján a rendőrök felismerték az elkövetőt, ezért házánál kutatást terveztek. A férfi azonban menekülni próbált, majd felkapta az irodai széket és megpróbálta bántalmazni a nyomozót. Habár a nyomozó az ütést kivédte, zúzódásokat szenvedett a dulakodásban.

A férfi családja egészen másképp emlékszik a történtekre: a férfi élettársa szerint a gyanúsított csak arrébb akarta tenni az irodai széket, ekkor azonban az egyik rendőr rátámadt. A férfi édesanyja szerint az egyik nyomozó “lerúgta” a gyanúsítottat. A férfi jelenleg is letartóztatásban van, de továbbra sem ismerte be a lopást.