Irodai székkel támadt a rendőrökre, komoly börtönbüntetésre számíthat

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. július 27. - 08:18

Minősített hivatalos személy elleni erőszak és testi sértés bűncselekménye miatt folytatott nyomozást a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség.

Az ugyeszseg.hu szerint 2021. február 17-én egy borsodi családi ház udvarán a 20 éves férfi ki akarta vonni magát a rendőri intézkedés alól, eközben egy megközelítőleg 10 kilogramm súlyú irodai székkel az egyik jogszerűen intézkedő rendőrre támadt.

Az ütést a rendőr hárítani tudta, de eközben nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettének és könnyű testi sértés vétségének a megalapozott gyanúját közölte vele.

A férfi a gyanúsítotti kihallgatása során tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését.

A bűncselekmény elkövetését követően a nyomozó ügyészségi indítvánnyal egyetértve a Debreceni Járásbíróság elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Az elkövető jelenleg is a legsúlyosabb, személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés hatálya alatt áll. Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat – halmazati büntetésül –börtön fokozatú szabadságvesztésre és mellékbüntetésként, közügyektől eltiltásra ítélje.