Dollár
393,91 Ft
Euró
414,55 Ft
Font
479,84 Ft
Bitcoin
16,858 $

Az irániak szövetségi kapitánya figyelmeztette a drukkereket

TÉMÁK:
#Katari vb #vb 2022
MTI/EPA/Neil Hall
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A lelátókon ülő irániak közül sokan kifütyülték a csapatot az Anglia ellen elszenvedett vereséget követően.

Az iráni csapat több tagját is kritika érte a tornát megelőzően, amiért nem szólaltak fel nyíltan az országos tüntetések közepette Irán kormánya ellen. Emiatt a játékosokat saját szurkolóik is kifütyülték a B-csoport nyitómérkőzésén.

Soron kívül Orbán Viktor is részt vett a MOL-csoport elnökségi ülésén

Az Anglia elleni mérkőzést megelőzően aztán a focisták mégis kiálltak a demonstrálók mellett, azzal, hogy nem énekelték el országuk himnuszát. Ennek ellenére is voltak olyanok a lelátón, akik nemtetszésüket fejezték ki.

Carlos Queiroz egykori portugál szövetségi kapitány 2011 és 2019 között már irányította az iráni nemzeti csapatot, most azonban visszatért a kispadra, és meglepve tapasztalta, mennyire ellenségesek a csapattal a drukkerek – írja az ESPN.

“Megkérem a szurkolókat, akik itt vannak Katarban, hogy támogassák a csapatot, vagy inkább menjenek haza. Olyanokra nincs szükségünk, akik csak akkor drukkolnak, amikor nyerünk” – mondta.

Queiroz egy későbbi sajtótájékoztatón árnyalta szavait, elmondta, hogy mindenkinek joga van kritizálni a csapatot, és minden iránit szívesen látnak a stadionokban, kivéve azokat, akik olyan kérdésekkel zavarják a játékosokat, aminek nincs köze a focihoz.

“El sem tudják képzelni, hogy ezek a játékosok mit éltek át az elmúlt napokban a színfalak mögött. Csak azért, mert focizni akarnak, mert ki akarják fejezni magukat focistaként. Bármit tesznek, bármit mondanak, meg akarják ölni őket. Csak ez az egy reményük van. Hadd képviseljék az országot” – mondta a portugál szakember.