Dollár
419,19 Ft
Euró
406,17 Ft
Font
455,17 Ft
Bitcoin
18,975 $

Iráni tisztviselő: az USA-t felelősségre kell vonni az orosz és ukrán népnek okozott károkért

Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök videókapcsolaton keresztül beszél a tizedik alkalommal megrendezett Moszkvai Nemzetközi Biztonsági Konferencián (MCIS) 2022. augusztus 16-án. MTI/EPA/Makszim Sipenkov
not image

Koós Alexandra

2022. augusztus 17. - 07:36

Az orosz államfő is hasonló véleményen van, aki kijelentette, a nyugati országok katonai konfliktusok kirobbantásával akarják fenntartani „a hegemóniájukat”.

Ali Abdollahi Aliabadi, az iráni fegyveres erők vezérkari főnökének helyettese arról nyilatkozott, miszerint az amerikai hatóságokat felelősségre kell vonni minden kárért, amit Oroszország és Ukrajna népének okoztak.

Szavai kedden, a X. moszkvai nemzetközi biztonsági konferencián hangzottak el, amelynek során kiemelte, a NATO „keleti irányú ambiciózus fejlesztése” az oka annak, ami ma Ukrajnában történik – írta a TASS.

A magas rangú katonatiszt hangsúlyozta, az Egyesült Államok törekvéseinek célja, hogy a szankciók által „erősítse meg az uralmát”, mindez pedig jól ábrázolja, hogy az országnak „meg kell fizetnie a tartozását” minden általa okozott kárért.

Az MTI beszámolója alapján az orosz elnök, Vlagyimir Putyin is ezen az állásponton van, aki szerint a nyugati országok katonai konfliktusok kirobbantásával akarják fenntartani „a hegemóniájukat”, miközben Ukrajnát használják „ágyútölteléknek”.