Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,107 $

Iráni fegyvercsempészet: Izrael a bejrúti reptér megtámadásával fenyegeti Libanont

Fotó: Az utolsó járat indulására váró utasok a bejrúti Rafik Haríri repülőtéren 2020. március 18-án. MTI/EPA/Nábil Munzer
Közel-Kelet
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egyesek szerint az új csempészfolyosó lehetősége azután merült fel, hogy a damaszkuszi reptéren keresztüli, ehhez köthető kísérletek kudarcba fulladtak.

Az Asharq Al-Awsat újság politikai forrásokra hivatkozva írta meg, miszerint Izrael nemrégiben fenyegető üzenetet küldött Libanonnak, mondván, támadást indíthatnak a bejrúti repülőtér ellen, ha azt iráni fegyverek csempészésére használják.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Jeruzsálem mindemellett az al-Arabiya csatorna beszámolója kapcsán is vizsgálódik, amelyben azt állították, hogy Teherán közvetlenül Libanonba, egészen pontosan a Hebollah terrorszervezetnek szállít fegyvereket a polgári járatokon keresztül.

A források arról is jelentést tettek, hogy Irán számára az új, Bejrúton keresztüli csempészfolyosó lehetősége azután merült fel, mert a damaszkuszi reptéren keresztüli, ehhez köthető kísérletek kudarcba fulladtak.

Emellett úgy értesültek, hogy Teherán a Meraj légitársaságot használta ehhez, amely nemrég indított közvetlen járatot a két ország fővárosa között, ezáltal rendkívül fontos utánajárni a dolgoknak – írta a The Times of Israel.

Végül a meg nem nevezett politikai források kijelentették, miszerint Izrael „nem fogja félvállról venni” Irán ezzel kapcsolatos kísérleteit, vagyis habozás nélkül megtámadja a bejrúti repülőteret, ha kiderül, hogy valóban fegyverszállításra használják a terminált.