Clouds
21 Budapest
Dollár
369,01 Ft
Euró
394,68 Ft
Font
442,01 Ft
Bitcoin
23,062 $

Anglia simán kiütötte Walest, az USA legyőzte Iránt

Fotó: EPA/Mohamed Messara
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az angolok végül nagyon simán nyertek az utolsó csoportmeccsük Wales ellen, míg az USA Iránnal küzdött meg a katari világbajnokságon.

A B csoport harmadik körében Irán és USA, valamint Wales és Anglia csapott össze egymással, ezúttal egy időben. Az angolok várhatták a legjobb helyről a mindent eldöntő kört, hiszen 4 pontosak voltak, addig Irán 3 egységgel követte őket, míg az USA a két döntetlenje miatt csak 2 pontos volt az 1 pontos Wales előtt.

Soron kívül USGS: eddig legalább 100 utórengés volt Törökországban

A vártnak megfelelően az angolok erőteljesebben támadtak, és voltak is helyzeteik, de csak egy ziccerig jutottak el az első félidőben, amit Rashford kihagyott. A Manchester Unitedben is ez a gond a sztárral, nagyon sok olyan helyzet van, amit nem rúg be.

Ugyanakkor ez az állás még mindig az angoloknak volt ideálisabb, mert Wales a félidőben csak 2 pontos volt, míg Anglia 5. A másik oldalon viszont esett egy gól, amit Pulisic szerzett a 38. percben, így Irán hátrányból futott neki a második félidőnek.

A második játékrészre egy sokkal gyorsabb, koncentráltabb és pontosabb angol válogatott futott ki. Gyakorlatilag percek alatt lerendezték a kérdést, miután Rashford az 50., míg Foden az 52. percben köszönt be. Sorra jöttek a veszélyes támadások, Wales totálisan esélytelen volt, nagyon meglepte őket ez a sokkal gyorsabb tempó.

Hogy még egyértelműbb legyen a válasz az első félidőre, Rashford a 68.percben duplázott, amivel már 3-0 volt az állás, de ezt követően is bőven volt dolga a walesi védelemnek, mert az angolok nem akartak megállni három gólnál.

Végül több gól nem esett a mérkőzésen, és Anglia elsőként ment tovább a csoportjából az USA mellett, akik legyőzték Iránt, így elmaradt az újabb csoda. Gyakorlatilag a papírforma valósult meg, még akkor is, ha Irán előtt komoly esélyek nyíltak egy meglepetésre.