Clouds
21 Budapest
Dollár
345,38 Ft
Euró
370,54 Ft
Font
432,02 Ft
Bitcoin
26,936 $

Mióta itt jártál:

Irán ballisztikus rakétái már képesek elérni az USA-támaszpontokat

MTI/EPA/ABEDIN TAHERKENARE
Közel-Kelet

Bense Róbert

Szerkesztő

Sikeresen kilőttek egy 2000 kilométeres hatótávolságú rakétát.

Teherán állami médiája két nappal azt követen számolt be a sikeres rakétatesztről, hogy Izrael fegyveres erőinek főnöke kilátásba helyezte az Irán elleni „fellépést” az ország nukleáris programja miatt.

Soron kívül Szoboszlai Dominikot berendelte a Lipcse vezetősége

Irán a Közel-Kelet egyik legjelentősebb rakétaprogramját hajtja végre, állításuk szerint pedig a legújabb ballisztikus rakétáik már képesek elérni a térségben található, Izrael és az Egyesült Államok által üzemeltetett támaszpontokat.

Irán üzent az ellenségeknek és a barátoknak is

Irán a legújabb tesztek után már azt állítja, hogy fegyverei képesek elérni az Izrael és az Egyesült Államok által üzemeltetett, a térségben található támaszpontokat – írja a Sky News.

„Ellenségeinknek az az üzenetünk, hogy meg fogjuk védeni az országot és annak vívmányait. Barátainknak pedig azt üzenjük, hogy segíteni akarjuk a regionális stabilitást” – mondta Mohammad Reza Asztani.

Irán szerint a Kheibar névre keresztelt ballisztikus rakéta célja az elrettentés az USA, Izrael, valamint más egyéb regionális ellenfelek ellen. Válaszként kedden Izrael fegyveres erőinek vezetője kilátásba helyezte az Irán elleni „fellépést”, amiért fenyegetésként érzékelik az iráni nukleáris fejlesztések irányát.